Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S & B: Συγχώνευση με απορρόφηση (ορθή επανάληψη)

Σε συνέχεια της από 14.07.2008 ανακοίνωσης, η εταιρία "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" (εφεξής η Εταιρία), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι το από 14.07.2008 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (εφεξής η Απορροφούμενη Εταιρία) από την Εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 και του Ν.2166/1993, καταχωρήθηκε στις 02.09.2008 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης με αριθμό πρωτοκόλλου Κ2-10455/02.09.2008 (για την Εταιρία) και στις 05.09.2008 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της Νομαρχίας Αθηνών - Ανατολικός Τομέας με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜ/21011/2008 (για την Απορροφούμενη Εταιρία).

Κατόπιν των ανωτέρω θα δημοσιευθεί περίληψη του εν λόγω σχεδίου στον ημερήσιο οικονομικό τύπο εντός δεκαημέρου από την ολοκλήρωση των διατυπώσεων δημοσιότητας βάσει της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας, ως κατωτέρω:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ"

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 70 του Κ.Ν. 2190/1920, τα Διοικητικά Συμβούλια των ανωνύμων εταιριών:

α) "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", με διακριτικό τίτλο "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.", με Αρ.Μ.Α.Ε. 110/06/Β/86/11, που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, επί της οδού Ανδρέα Μεταξά, αριθμός 15 και

β) "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", με Αρ.Μ.Α.Ε. 13022/01ΑΤ/Β/86/233, που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, επί του 14ου χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, γνωστοποιούν την πιο κάτω περίληψη του από 14.07.2008 σχεδίου σύμβασης συγχώνευσής τους.

Η συγχώνευση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993 με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" από την ανώνυμη εταιρία "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία (ισολογισμούς) της 30.06.2008.

Η απορροφούμενη εταιρία "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην απορροφούσα εταιρία "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", με βάση την περιουσιακή της κατάσταση η οποία φαίνεται στον ισολογισμό της, της 30.06.2008 και όπως αυτή (η περιουσία) θα διαμορφωθεί μέχρι τη νόμιμη τελείωση της συγχώνευσης.

Η "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου της απορροφούμενης εταιρίας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρίας "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ" ανέρχεται σε ενενήντα δύο χιλιάδες (92.000) ΕΥΡΩ, καταβλημένο ολόκληρο και διαιρείται σε δύο χιλιάδες (2.000) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας σαράντα έξι (46) ΕΥΡΩ η κάθε μία.

Η απορροφούσα εταιρία "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" κατέχει το σύνολο των μετοχών της "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με αξία κτήσεως διακοσίων τριάντα τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων τριάντα τεσσάρων ΕΥΡΩ και οκτώ ΛΕΠΤΩΝ (234.634,08).

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρίας "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" που ανέρχεται σε τριάντα εκατομμύρια εννιακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες εννιακόσια πενήντα επτά (30.975.957) ΕΥΡΩ, δεν θα μεταβληθεί και η απορροφούσα εταιρία δεν υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται, λόγω συγχύσεως αφού κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών της απορροφούμενης εταιρίας "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η αξία κτήσεως αυτών είναι μεγαλύτερη από το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούμενης.

Οι μετοχές της "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" θα ακυρωθούν με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης ως μη έχουσες πλέον καμία αξία, συντασσομένου για το σκοπό αυτό ειδικού πρακτικού ακύρωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της απορροφούσας εταιρίας.

Από 01.07.2008 επομένης ημέρας του ισολογισμού μετασχηματισμού, με βάση τα στοιχεία του οποίου γίνεται η απορρόφηση και μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, όλες οι πράξεις και συναλλαγές της απορροφούμενης εταιρίας "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφούσας εταιρίας "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" τα δε οικονομικά αποτελέσματα κατά το διάστημα αυτό, θα ωφελούν ή θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο αυτή.

Τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν με συγκεντρωτική εγγραφή στα βιβλία της απορροφούσας. Δεν υπάρχουν μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρίας "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" που να έχουν ειδικά δικαιώματα, ούτε μέτοχοι άλλων τίτλων πλην κοινών μετοχών.

Δεν προβλέπονται από το καταστατικό ή από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων των συγχωνευόμενων εταιριών, ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Τακτικούς Ελεγκτές τους, ούτε παρέχονται τέτοια από την σύμβαση συγχώνευσης στα όργανα αυτά.

Από της τελειώσεως της συγχώνευσης, η απορροφούσα εταιρία "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με το νόμο, σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις της απορροφούμενης εταιρίας "ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v