Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΙΑΣ: Συγχώνευση με απορρόφηση της GLOBAL

Στις Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ. και GLOBAL A.E.E.X. που συνεδρίασαν την 8η Σεπτεμβρίου 2008 αποφασίσθηκε η συγχώνευση των δυο εταιρειών με απορρόφηση της GLOBAL A.E.E.X. από τη ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.

Η εγκριθείσα σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιρειών είναι 1 προς 3,639911631637510. Οι μέτοχοι της GLOBAL θα λάβουν 3,639911631637510 νέες μετοχές της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ για κάθε 1 παλαιά μετοχή που κατείχαν, ενώ οι μέτοχοι της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ θα συνεχίσουν να έχουν 1 μετοχή της εταιρείας για κάθε 1 μετοχή που είχαν πριν από τη συγχώνευση.

Από τη συγχώνευση αυτή προκύπτουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους μετόχους των δύο εταιρειών, καθώς βασικός στόχος της συγχώνευσης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού επενδυτικού σχήματος και η δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο των Εταιρειών Επενδύσεων στην Ελλάδα με συνολική καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της τάξης των 130,9 εκατ. Ευρώ, βάσει στοιχείων των εταιρειών με ημερομηνία 29.08.2008.

To γεγονός αυτό, εξασφαλίζει στη νέα εταιρεία μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από την εγχώρια και διεθνή επενδυτική κοινότητα, μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα των μετοχών, δυνατότητα παράλληλης εισαγωγής σε χρηματιστήριο του εξωτερικού καθώς και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα για σημαντικές επενδυτικές συνέργειες. Το χαρτοφυλάκιο της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ. αποτελείται κυρίως από μετοχές εταιρειών εισηγμένων στην Ελλάδα και στα Χρηματιστήρια της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Κύπρου ενώ το χαρτοφυλάκιο της Global Α.Ε.Ε.Χ. αποτελείται κυρίως από μετοχές εταιρειών εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Έτσι, ο επενδυτικός προσανατολισμός της εταιρείας θα στρέφεται στις αγορές της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των δύο εταιρειών στις επιμέρους αγορές της περιοχής.

Διαχειρίστρια εταιρεία του νέου σχήματος θα είναι η Eurobank EFG Asset Management Α.Ε.Π.Ε.Υ, η οποία διαθέτει ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία στη διαχείριση επενδύσεων θεσμικών χαρτοφυλακίων και αποτελεί μέλος του Ομίλου Eurobank EFG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v