Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EVEREST:Άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out)

Η «ΑΛΚΜΗΝΗ CATERING ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» (στο εξής «ΑΛΚΜΗΝΗ CATERING») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά την συνεδρίασή του της 28ης Αυγούστου 2008, ενέκρινε το αίτημα της ΑΛΚΜΗΝΗ CATERING για άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας «EVEREST ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» (στο εξής «Εταιρεία» ή «EVEREST») που δεν κατείχε, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006 και την υπ' αριθμ. 4/403/08.11.2006 Απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ως ημερομηνία παύσης (αναστολής) διαπραγμάτευσης των μετοχών της EVEREST ορίστηκε η 19η Σεπτεμβρίου 2008.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα εξαγοράς συνίσταται στην υποχρέωση της ΑΛΚΜΗΝΗ CATERING να καταβάλει αμελλητί στους υπόλοιπους Μετόχους της Εταιρείας το ποσό των 3,50 ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή,

(α) στην «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.», προκειμένου εκείνη με την σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών για εκείνους τους δικαιούχους Μετόχους της Εταιρείας που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος τιμήματος, και

(β) στο «ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ», υπέρ εκείνων των δικαιούχων Μετόχων της Εταιρείας που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους. Μετά την καταβολή του ανταλλάγματος, η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.» θα καταχωρήσει την ΑΛΚΜΗΝΗ CATERING ως νέο κάτοχο των Μετοχών στις οποίες αφορά το δικαίωμα εξαγοράς.

Η καταβολή του ανωτέρω ανταλλάγματος θα πραγματοποιηθεί τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτιστούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι από τα 3,50 ευρώ ανά εξαγοραζόμενη μετοχή θα αφαιρεθούν τα δικαιώματα υπέρ της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.», τα οποία ανέρχονται σε ποσοστό 0,08% επί της αξίας της μεταβίβασης και βαρύνουν τους δικαιούχους μετόχους της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 41 του «Κανονισμού Εκκαθάρισης και Διακανονισμού Χρηματιστηριακών Συναλλαγών Επί Άϋλων Κινητών Αξιών» και το άρθρο 7, παράγραφος 3 της υπ' αριθμ. 1/153/18.12.2006 απόφασης του Δ.Σ. της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v