Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Ολοκλήρωση εξαγοράς ρωσικής τράπεζας

H Marfin Popular Bank Public Co Ltd (MPB) ολοκλήρωσε σήμερα την εξαγορά της Ρωσικής τράπεζας OOO Rossisysky Promishlenny Bank (Rosprombank), ύστερα και από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές της Ρωσίας και της Κύπρου.

Η εξαγορά ολοκληρώθηκε με τη μεταβίβαση του 50,04% του μετοχικού κεφαλαίου της Ρωσικής CJSC RPB Holding, μητρικής της Ρωσικής Τράπεζας OOO Rossisysky Promishlenny Bank (Rosprombank), έναντι ευρώ 83 εκατ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ΜΡΒ αποκτά τον έλεγχο της Ρωσικής Τράπεζας και καθίσταται, η πρώτη Τράπεζα στην Κύπρο και την Ελλάδα που εξαγοράζει Ρωσική Τράπεζα.

Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας και της προσφοράς τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από την MPB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα του Ομίλου.

Με την προσθήκη της Rosprombank στον Όμιλο MPB, ο Όμιλος θα αριθμεί ένα δυναμικό διεθνές δίκτυο 478 καταστημάτων στην Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Εσθονία και Αυστραλία.

Για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Rosprombank εκπονήθηκαν μελέτες δέουσας επιμέλειας (due diligence) από το διεθνή λογιστικό οίκο PricewaterhouseCoopers και διεξήχθη νομικός έλεγχος από το διεθνή νομικό οίκο Chadbourne and Parke.

Ποια είναι η Rosprombank
 
Η Rosprombank ιδρύθηκε το 1997 και έχει δυναμική παρουσία στη χώρα μέσω ενός δικτύου 32 καταστημάτων και σημείων πώλησης που καλύπτουν τις μεγάλες πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας για το 2007, το καθαρό κέρδος ανήλθε σε ευρώ 6,3 εκ . Το συμφέρον των μετόχων ανερχόταν σε ευρώ 53,7 εκ., το σύνολο του ενεργητικού σε ευρώ 297,5 εκ., το σύνολο των χορηγήσεων σε ευρώ 157,9 εκ. και το σύνολο των καταθέσεων σε ευρώ 177,6 εκ.

Η Rosrpombank διαθέτει ομάδα Προσωπικού, Διεύθυνσης και Διοίκησης πλήρως καταρτισμένη και με εις βάθος γνώση της Ρώσικης αγοράς. Ο όμιλος MPB αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικές εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και λειτουργικές υπηρεσίες ενισχύοντας και συμπληρώνοντας την αξιολόγηση και αξιοποίηση των στρατηγικών ευκαιριών στη Ρωσική αγορά.

Η Rosprombank είναι επικεντρωμένη στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, ενώ θα προωθήσει και τη Λιανική Τραπεζική μέσω του γρήγορα αναπτυσσόμενου δικτύου καταστημάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v