Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Έγκριση συγκέντρωσης από Ε.Α.

H Forthnet A.E. (στο εξής η "Forthnet") ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Στις 30 Ιουλίου 2008, κοινοποιήθηκε στην Forthnet η με αρ. 491/028 απόφαση της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ("ΕΕΤΤ"), δυνάμει της οποίας εγκρίθηκε άνευ όρων η εξαγορά (στο εξής η "Εξαγορά") από την Forthnet των εταιρειών NetMed N.V. και Intervision (Services) B.V. (στο εξής από κοινού οι "Εξαγοραζόμενες Εταιρείες") και η δια της Εξαγοράς γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, ως προς το τμήμα που αφορά την χονδρική αγορά της παροχής ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών. Επίσης, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση της ΕΕΤΤ, εγκρίθηκε και η αλλαγή ελέγχου της SYNED S.A., θυγατρικής εταιρείας της NetMed NV, συνέπεια της Εξαγοράς.

2. Στις 31 Ιουλίου 2008, κοινοποιήθηκε στην Forthnet η υπ. αριθμ. 409/V/2008 απόφαση του Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δυνάμει της οποίας επετράπη άνευ όρων η λόγω της Εξαγοράς πραγματοποιούμενη συγκέντρωση.

3. Επίσης, η Forthnet ενημερώθηκε για την άνευ όρων έγκριση της Εξαγοράς από την αρμόδια περί του Ανταγωνισμού Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμεί η επίσημη κοινοποίηση της σχετικής απόφασης.

4. Τέλος, για την ολοκλήρωση της Εξαγοράς δεν απαιτείται η λήψη έγκρισης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., σύμφωνα με σχετικές επιστολές που εστάλησαν προς τις Multichoice Hellas Α.Ε. και NetMed Hellas A.E., οι οποίες είναι θυγατρικές της NetMed N.V.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Forthnet έχει λάβει το σύνολο των κανονιστικών/ρυθμιστικών εγκρίσεων που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της Εξαγοράς, κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο σχετικά με την εν εξελίξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, το οποίο εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με το Ν. 3401/2005, καθώς και στις σχετικές ανακοινώσεις της.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της Εξαγοράς προϋποθέτει επίσης την επιτυχή ολοκλήρωση της εν εξελίξει αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet και την εκπλήρωση λοιπών όρων τόσο από τους πωλητές των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών όσο και από την Forthnet. Όπως αναφέρεται στο ως άνω Ενημερωτικό Δελτίο, η Εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, εκτός απροόπτου.

Η παρούσα ανακοίνωση διενεργείται σύμφωνα με το Ν. 3340/2005, την απόφαση 3/347/2005 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Ν. 3556/2007 και την παράγραφο 4.1.3 επ. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η παρούσα ανακοίνωση και οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν δεν συνιστούν και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως δημόσια προσφορά ή διαφήμιση των νέων μετοχών της Forthnet που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ούτε πρόσκληση προς υποβολή προσφορών για την απόκτηση των εν λόγω μετοχών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο Ν. 3401/2005.

Οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση για την απόκτηση ή διάθεση αυτών των μετοχών θα πρέπει να βασιστεί αποκλειστικά στις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο και δημοσιευμένο Ενημερωτικό Δελτίο της Forthnet για την διάθεσή τους με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με το Ν. 3401/2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v