Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Ολοκλήρωση εξαγοράς της Sunce Koncern

Μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών οικονομικού και νομικού ελέγχου, όπως είχε ανακοινωθεί στις 6 Μαρτίου 2008, η Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνει την εξαγορά ποσοστού 49,99% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Sunce Koncen d.d. έναντι 90 εκατ. ευρώ.

Η MIG διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τη συμμετοχή στο 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εντός της επόμενης διετίας έναντι του επιπρόσθετου ποσού των 45 εκατ ευρώ.

Η Sunce είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της Κροατίας στον τουριστικό και ψυχαγωγικό τομέα. Μέσω των θυγατρικών της λειτουργεί 11 ιδιόκτητα ξενοδοχεία με την επωνυμία Blue Sun Hotels σε γνωστές τοποθεσίες των Δαλματικών ακτών, έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς της Αδριατικής θάλασσας, καθώς και στο νησί Brac. Τα βασικά χαρακτηριστικά των ξενοδοχείων:

- 2.247 δωμάτια με 4.510 κλίνες

- 4.6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία της Κροατίας το 2007

- Συνεδριακές εγκαταστάσεις με περισσότερες από 800 θέσεις

- 26 γήπεδα τένις

- 3 κέντρα θαλασσοθεραπείας και SPA

Εκτός από τα ξενοδοχεία αυτά η Sunce διαθέτει και άλλες πολύ ελκυστικές ιδιοκτησίες:

- Πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στο αεροδρόμιο του νησιού Brac

- Πάνω από 300 στρέμματα γεωργικής γης και επιπλέον 2.600 στρέμματα γης στον νησί Brac με σύμβαση παραχώρησης διάρκειας 40 ετών

- Ποσοστό 91% συμμετοχής σε Σύμβαση Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με τους Δήμους Krapina και Zagorje για την ανάπτυξη μεγάλου συγκροτήματος θεραπευτικού τουρισμού στα περίχωρά του Zagreb. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει 2 νοσοκομεία, 3 ξενοδοχεία με συνολικά 1.180 κλίνες καθώς και εγκαταστάσεις αποθεραπείας, αποκατάστασης και συνεδρίων.
 
Η Sunce είναι ένας αναγνωρισμένος ηγέτης στην γρήγορα αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία της Κροατίας, μέσω της ισχυρής θέσης των Blue Sun Hotels καθώς και των προοπτικών επιχειρηματικών σχεδίων που η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στο κοντινό μέλλον στον τουρισμό, την ψυχαγωγία και άλλους παραπλήσιους τομείς.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunce κ. Jako Andabak , σχολίασε την ολοκλήρωση της συναλλαγής :

"Είμαστε πολύ ευτυχείς που καλωσορίζουμε την MIG στην Sunce και στην Κροατία. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ συναρπαστικά για την Sunce καθώς σχεδιάζουμε την σταθεροποίηση της θέσης της ξενοδοχειακής επωνυμίας μας, καθώς και την συνέχιση μερικών πολλά υποσχόμενων σχεδίων τα οποία θα υπογραμμίσουν την θέση της Sunce ως πρωταγωνιστή στον τουριστικό και ψυχαγωγικό τομέα της Κροατίας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή έχουμε τον μεγαλύτερο στρατηγικό επενδυτή της Νοτιανατολικής Ευρώπης μαζί μας. Η οικογένειά μου εγώ είμαστε βέβαιοι ότι η αφοσίωσή μας στην ποιότητα, την εξυπηρέτηση πελατών και με την δική μου διοίκηση, σε συνδυασμό με τις οικονομικές και στρατηγικές δυνατότητες της MIG, διαθέτουμε την ικανότητα να πετύχουμε το κοινό όραμά μας για την Sunce. Θεωρούμε την συναλλαγή αυτή ως αρχή αποδοτικής και μακροχρόνιας συνεργασίας."

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε:

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση της πρώτης επένδυσής μας στην Κροατία, μιά χώρα με εξαιρετικές αναπτυξιακές προοπτικές και πολλά υποσχόμενο τουριστικό τομέα.

Η εξαγορά, χωρίς αμφιβολία καλύπτει τα επενδυτικά μας κριτήρια και συνδυάζεται με έναν από τους βασικούς τομείς που δραστηριοποιείται η MIG, την υγεία.

Επίσης αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που βρήκαμε έναν συνέταιρο του επιχειρηματικού διαμετρήματος, του στρατηγικού οράματος και επαγγελματικής ακεραιότητας του Jako Andabak.

Οι λίγοι μήνες που πέρασαν μας έχουν πείσει ότι η Sunce θα συνεχίσει να αναπτύσσεται υπό την διοίκησή του και προσβλέπουμε στην πραγματοποίηση περισσότερων επενδύσεων στην Κροατία μαζί με τον κ. Andabak και την οικογένειά του."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v