Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΥΚΟΣ: Απόκτηση του 30% της TECHNOVISIE BVBA

INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. (Σύμβολο X.A.: ΛΥΚ)

Συμμετοχή με 30% στην Βελγική εταιρεία TECHNOVISIE Συμμετοχή με 30% στην TECHNOVISIE BVBA με έδρα το Βέλγιο απέκτησε η Inform Π. Λύκος Α.Ε. μέσω της θυγατρικής της Lykos Paperless Solutions Α.Ε. (LPS), έπειτα από συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της Βελγικής εταιρείας. Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά των μετοχών αυτών ανήλθε στα 400.000 ευρώ.

Η TECHNOVISIE εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων δικτύωσης και υποστήριξης τελευταίας τεχνολογίας, συνδυάζοντας κατάλληλα το απαραίτητο hardware και software καθώς και τις αντίστοιχες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το 2007 η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις της τάξεως των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και κέρδη προ φόρων ύψους 180.000 ευρώ περίπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εταιρειών LPS και TECHNOVISIE έχει ήδη συναφθεί σύμβαση συνεργασίας για θέματα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε έργα δικτύωσης του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς επίσης και για την υποστήριξη του Ομίλου Λύκος σε ότι αφορά επενδύσεις σε hardware, ασφαλή δίκτυα και συστήματα ασφαλείας δεδομένων και πληροφοριών.

Η απόκτηση από την LPS της στρατηγικής συμμετοχής στην TECHNOVISIE ουσιαστικά αποτελεί την εξέλιξη της έμμεσης σχέσης συνεργασίας που έχει ήδη αναπτυχθεί μεταξύ των δύο εταιρειών τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα η LPS, μέσω της Βελγικής εταιρείας @rrowUp, στην οποία επίσης κατέχει στρατηγική συμμετοχή 30%, συνεργάζεται με την TECHNOVISIE για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην Κεντρική Ευρώπη, όπως για παράδειγμα την Έξυπνη Κάρτα Parking και την Έξυπνη Κάρτα Φιλάθλου και το έργο Ticketing των Ποδοσφαιρικών Ομάδων της Α Εθνικής Κατηγορίας του Βελγίου . Η τοποθέτηση στην TECHNOVISIE ενισχύει τις δυνατότητες της LPS στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε έργα έξυπνων καρτών και έρχεται να προστεθεί σε έναν διευρυμένο πυρήνα τμημάτων πληροφορικής και ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού και εφαρμογών που αποτελείται από αντίστοιχες Διευθύνσεις της Austria Card και της Inform Λύκος σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Σχετικά με την Technovisie (www.technovisie.be)

Η Technovisie δημιουργήθηκε το 1998 και εξειδικεύεται στην παροχή και υποστήριξη λύσεων δικτύωσης τελευταίας τεχνολογίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των εταιρειών. Η Technovisie συνδυάζει μια μεγάλη γκάμα λύσεων hardware και software με σημαντική τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα που αφορούν στην δημιουργία δικτύων. Στα δέκα χρόνια λειτουργίας της η Technovisie έχει συγκεντρώσει σημαντική εμπειρία και γνώση σε θέματα όπως λύσεις ασφάλειας, εγκατάσταση και ολοκλήρωση servers, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εγκαταστάσεις συστημάτων και εφαρμογών, υποστήριξη και συντήρηση.

Η Technovisie είναι Advanced Business Partner της Belgacom, Preferred Partner της HP, και ο πρώτος Select Partner της Juniper Networks για Data Center Acceleration στην Βόρεια Ευρώπη. Η έδρα της εταιρείας είναι στην Γκέντ, Βέλγιο.

Σχετικά με την Inform Λύκος (www.lykos.gr)

H Inform Λύκος ιδρύθηκε το 1897, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 και σήμερα αποτελείται από πέντε εταιρίες με ηγετική παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο χώρο του Information Management & Business Communication. Δραστηριοποιείται διεθνώς στην ανάπτυξη, κατασκευή και προσωποποίηση Έξυπνων Καρτών για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιους Οργανισμούς και Αλυσίδες Λιανικού Εμπορίου κατέχοντας διεθνείς πιστοποιήσεις από Visa, MasterCard & Diners. Πρωταγωνιστεί στον χώρο της διαχείρισης εντύπων, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας, της παραγωγής προπληρωμένων καρτών και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εμφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιο Τομέα και Βιομηχανικές/Εμπορικές εταιρείες. Η Inform Λύκος απασχολεί σήμερα περίπου 1.150 εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v