Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DIONIC: Απόκτηση ποσοστού

Ο Όμιλος DIONIC, κινούμενος με γνώμονα την ενίσχυση των συμμετοχών του σε προσοδοφόρους τομείς και αξιοποιώντας τις συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου, προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον ποσοστού 1,4% στη Εταιρεία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε., η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 182.000 ευρώ και καλύφθηκε πλήρως από τα αντληθέντα κεφάλαια του πρόσφατα εκδοθέντος ομολογιακού δανείου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάρτιο του 2007 η DIONIC A.E.B.E., έχοντας διακρίνει τις προοπτικές για την ανάπτυξη της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ είχε προχωρήσει στην απόκτηση 5% αυτής, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 ενίσχυσε την συμμετοχή της κατά 15,45%. Με την ολοκλήρωση της απόκτησης επιπλέον ποσοστού 1,4%, η DIONIC θα κατέχει το 21,85% της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ.
Η επιλογή για την ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής στην ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου που έχει διακρίνει τις δυνατότητες για επίτευξη περαιτέρω συνεργειών καθώς η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ διαθέτει μακρόχρονη γνώση και εμπειρία σε έργα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την θυγατρική του Ομίλου ATCOM, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης συνεργιών στην ανάληψη και υλοποίηση νέων έργων. Σημαντική πτυχή αποτελεί και η προοπτική δραστηριοποίησης της DIONIC εκτός Ελλάδας και κυρίως σε χώρες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας όπου ο Όμιλος πρόκειται να αναπτύξει εντονότερη δραστηριότητα το 2008, προσδοκώντας και στην ενίσχυση της δυναμικής του από την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε., με την στρατηγική συμμετοχή του Ομίλου σε αυτήν, συμπεριλαμβάνεται από το 2008 στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της DIONIC με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v