Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATTICA: Συμμετοχή σε διαδικασίες συγχώνευσης

Συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. και SUPERFAST FERRIES ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. από την ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ επιθυμεί να ανακοινώσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3340/2005 και του άρθρου 2 της υπ' αριθμ. 3/347/12.7.2005 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι, τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. και SUPERFAST FERRIES ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. αποφάσισαν στις από 27.06.2008 συνεδριάσεις τους να προτείνουν προς τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τη συγχώνευσή τους, με απορρόφηση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. και της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας SUPERFAST FERRIES ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. από την ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69-78 του Κ.Ν. 2190/1920, των άρθρων 1 έως 5 του Ν. 2166/1993 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας ως ισχύουν.

Κατά τις ως άνω συνεδριάσεις αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με ημερομηνία κατάρτισης Ισολογισμού Μετασχηματισμού την 30/06/2008 και ορίστηκε ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής κ. Βασίλειος Καζάς, μέλος της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton A.E., για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων δια απορροφήσεως εταιριών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. αποφάσισαν επίσης σύμφωνα με το άρθρο 289 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να ορίσουν τους ανεξάρτητους από τις συγχωνευόμενες εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους B.D.O. Πρότυπος Ελληνική Ελεγκτική Α.Ε., και PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε. αντίστοιχα, οι οποίοι θα αποτιμήσουν τις δύο συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν επί του εύλογου και λογικού της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών που θα προταθεί σε προσεχή Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v