Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΟΝ: Έγκριση συγχώνευσης

H AXON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, στα πλαίσια της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού ανακοινώνει ότι με την υπ. αριθμ. 14506/28-5-2008 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, η οποία καταχωρήθηκε στα μητρώα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής στις 17/6/2008, εγκρίθηκε η Συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών ELSON A.E., ΠΡΙΣΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. και AXON PROPERTY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ από την εταιρία "SONAK ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.", θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 επ του Κ.Ν. 2190/20 όπως ισχύει σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/93.

Σημειώνεται ότι η ELSON A.E. και η ΠΡΙΣΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. είναι επίσης θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και δραστηριοποιούνται στους τομείς πληροφορικής, υψηλής τεχνολογίας και ειδικών εφαρμογών ενώ η AXON PROPERTY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ δραστηριοποιείται στην εμπορεία ψυκτικών συστημάτων ανοικτού χώρου.

Οι λόγοι που ελήφθησαν υπόψη και οι οποίοι θα βελτιστοποιήσουν τα συμφέροντα και των τεσσάρων συγχωνευόμενων εταιρειών είναι οι εξής:

α) Θα επιτευχθεί μείωση των λειτουργικών δαπανών και του κόστους,
β) Θα επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση και ορθολογικότερη κατανομή των αρμοδιοτήτων των στελεχών των εταιρειών,
γ) Θα επιτευχθεί αύξηση του κύκλου εργασιών,
δ) Θα βελτιωθούν σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα,
ε) Θα αξιοποιηθούν τα φορολογικά κίνητρα που προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία περί συγχωνεύσεων,
στ) Θα βελτιώσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου και
ζ) Θα συμβάλλει στην ορθολογικότερη οργάνωση και κατανομή αρμοδιοτήτων.

Η Συγχώνευση πραγματοποιήθηκε με μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας (Ενεργητικό-Παθητικό) των τριών απορροφώμενων εταιρειών στην απορροφώσα εταιρεία "SONAK ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.", με βάση τα οικονομικά στοιχεία (Ισολογισμοί Μετασχηματισμού) της 31-10-2007 των απορροφωμένων εταιρειών.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας "SONAK ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.", που ανερχόταν σε ευρώ 5.512.097,66, διαιρούμενο σε 1.881.262 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 2,93 η κάθε μία, αυξήθηκε κατά το άθροισμα των μετοχικών κεφαλαίων των απορροφώμενων εταιρειών, μείον την συμμετοχή της "SONAK ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε." στο μετοχικό κεφάλαιο των απορρωφώμενων εταιρειών και διαμορφώθηκε σε ευρώ 5.985.661,84, διαιρούμενο 2.042.888 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 2,93 η κάθε μια.

Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιρειών είναι η κατωτέρω:

Οι μέτοχοι της "SONAK ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.", ανταλλάσουν μια μετοχή που κατέχουν με 0,99423365 μετοχές από αυτές που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση, οι μέτοχοι της "ELSON A.E.", ανταλλάσουν μια μετοχή που κατέχουν με 0,07692307 μετοχές από αυτές που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση, οι μέτοχοι της AXON PROPERTY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ανταλλάσουν μια μετοχή που κατέχουν με 0,06 μετοχές από αυτές που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση και τέλος οι μέτοχοι της "ΠΡΙΣΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε" ανταλλάσουν μια μετοχή που κατέχουν με 0,13805456 μετοχές από αυτές που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης το ποσοστό συμμετοχής της μητρικής εταιρείας ΑΧΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στο μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας SONAK ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε διαμορφώθηκε σε 50,01% από 52,21% που ήταν πριν από την συγχώνευση.

Περίληψη του σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, η οποία περιλαμβάνει τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευομένων εταιρειών δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμ. 6865/04-04-2008 φύλλο της Οικονομικής εφημερίδας "ΚΕΡΔΟΣ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v