Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέες επενδύσεις

Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, στο πλαίσιο υλοποίησης του κοινού στρατηγικού στόχου με την Endesa Hellas για δυναμική επέκταση στο τομέα της ελληνικής αγοράς ενέργειας, ανακοινώνει την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Dong Energy AS στην Ελλάδα, το οποίο αποτελείται από τις εταιρίες Ενεργειακή Ε2 Αιολική Α.Ε. και Ενεργειακή Ε2 Αιολικά Πάρκα Καρυστίας Ε.Π.Ε. Οι ανωτέρω Εταιρίες κατέχουν, 4 αιολικά πάρκα σε λειτουργία εγκατεστημένης ισχύος 18,6 MW, διαμορφώνοντας την εγκατεστημένη βάση ανανεώσιμων της κοινής Εταιρίας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ/ΕΝDESA σε 45ΜW σε λειτουργία και 798,25ΜW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Συνυπολογίζοντας την καθαρή δανειακή θέση των Εταιριών, οπώς αυτή διαμορφώθηκε την 31/12/2007, το καθαρό ποσό που θα καταβληθεί για την ανωτέρω εξαγορά ανέρχεται σε ευρώ 27 εκ. Τα αιολικά πάρκα λειτουργούν χρησιμοποιώντας τουρμπίνες τεχνολογίας NORDEX και έχουν αρχίσει την εμπορική τους λειτουργία από το τέλος του 2002 - αρχές 2003. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2007 διαμορφώθηκε στα ευρώ 4,1 εκ. ενώ τα κέρδη πρό φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 3 εκ. Η παραπάνω εξαγορά τελεί υπό την αίρεση της τελικής έγκρισης των αρμοδίων εποπτικών αρχών.

Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου που διαθέτει η Endesa Hellas στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με νέα έργα εγκατεστημένα σε περιοχές υψηλών προοπτικών για την Αιολική Ενέργεια, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των μετόχων της να καταστεί ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα.

Τα ανωτέρω Αιολικά Πάρκα αναμένεται να αποτελέσουν μέρος του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της Endesa Hellas με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισφοράς των λοιπών ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων από τον Όμιλο Μυτιληναίος στην Endesa Hellas.

Σχολιάζοντας την εξαγορά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endesa Hellas, δήλωσε: "Η εξαγορά αυτή, είναι ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων και θερμικών μονάδων, στη νέα απελευθερωμένη Ελληνική αγορά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Κάνουμε ένα ακόμα βήμα, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μετόχων μας κατακτώντας ηγετικό ρόλο στον τομέα της Ενέργειας στη Χώρα μας"

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε: κο Νικόλαο Κόντο, Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου, τηλ. 210-6877395, φαξ 210-6877400, e-mail: [email protected]

O Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αποτελείται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται και κατέχουν ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας & Μεταλλείων, Ενέργειας, Τεχνικών Έργων EPC και Αμυντικής Βιομηχανίας. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου ευρώ 1 δις. και απασχολεί πάνω από 3.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου στη διεύθυνση www.mytilineos.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v