Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μερική εξαγορά εταιρίας

Η "X.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.", ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 26/5/2008, προχώρησε σε υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου για την μερική εξαγορά του κλάδου των μικρών αγγελιών, δηλαδή της "Χρυσής Ευκαιρίας", από το Επενδυτικό Κεφάλαιο "South Eastern Europe Fund L.P.", του οποίου σύμβουλος επενδύσεων είναι η GLOBAL FINANCE Α.Ε.

Για την πραγματοποίηση της συμφωνίας τα μέρη συμφώνησαν το διαχωρισμό του κλάδου των μικρών αγγελιών από τις λοιπές δραστηριότητες της "X.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε." με απόσχιση και εισφορά αυτού σε 100% θυγατρική της εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993. Η λογιστική κατάσταση του αποσχιζόμενου κλάδου προβλέπεται να συνταχθεί με ημερομηνία 30/6/2008.

Μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης και εισφοράς του κλάδου στην θυγατρική της, η "X.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε." θα μεταβιβάσει περίπου ποσοστό 75% (με απόκλιση +/- 5%, κατά την προαίρεση της) της ως άνω θυγατρικής, σε εταιρία, το σύνολο των μετοχών της οποίας θα κατέχεται άμεσα ή έμμεσα από το Επενδυτικό Κεφάλαιο. Η αποτίμηση του συνόλου του κλάδου της "Χρυσής Ευκαιρίας" έχει προσυμφωνηθεί στο ποσό των ογδόντα πέντε εκατομμυρίων Ευρώ (85.000.000 ευρώ).

Η προαναφερόμενη συμφωνία - εξαρτώμενη βεβαίως από την λήψη των απαραίτητων σχετικών αποφάσεων από τη Γ.Σ. της "Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε." - τελεί υπό την αίρεση της διενέργειας των σχετικών ελέγχων, καθώς και της λήψης των προβλεπομένων από το νόμο διοικητικών αδειών και εγκρίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v