Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΛΛΑΤΙΝΗ: Έναρξη συγχώνευσης

Κατά την συνεδρίαση της 23/5/2008 το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε." αποφάσισε τη συγχώνευση με απορρόφηση της, από την εταιρεία "ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.", που ταυτόχρονα θα απορροφήσει και την εταιρεία "ΕΛΒΙΠΕΤ Α.Ε.", θυγατρική κατά ποσοστό 100% της "ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.". Η συγχώνευση θα γίνει σύμφωνα με τα άρθρα 69-77 και 78 του κ.ν. 2190/1920 όπως ισχύει, σε συνδυασμό και με τις ευεργετικές διατάξεις του ν.δ. 1297/72. Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου ανακαλεί την προηγούμενη από 29/01/08 απόφασή του, η οποία λαμβάνεται εκ νέου. Ειδικότερα, η νέα απόφαση συγχώνευσης με απορρόφηση της "ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε." και ταυτοχρόνως της θυγατρικής της "ΕΛΒΙΠΕΤ Α.Ε." από την "ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε." ελήφθη αφού συνεκτιμήθηκαν τα αποτελέσματα που έχει η επιλογή αυτή και ειδικότερα η χρονική σύντμηση των διαδικασιών που αφορούν στην ταυτόχρονη απορρόφηση των δυο συγγενών εταιρειών (ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. και ΕΛΒΙΠΕΤ Α.Ε.) και οι οικονομίες κλίμακος που συνεπάγεται η ενοποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων όλων των συγχωνευομένων εταιρειών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η ενοποίηση των συναφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης να αποκτήσει ηγετική θέση στο κλάδο της στην Ελλάδα αλλά και να της δοθεί η δυνατότητα επέκτασης στις διεθνείς αγορές. Η εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παράλληλα ή με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης, το Δ.Σ. της εταιρείας "ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε." προτίθεται να εισηγηθεί προς την γενική συνέλευση της εταιρείας, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Στην αύξηση θα προταθεί η παροχή δικαιώματος προτίμησης στους μετόχους που θα συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας σε συγκεκριμένη ημερομηνία μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης, ώστε να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους μετόχους των συγχωνευομένων εταιρειών.

Η "ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε." θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v