Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΤΣΕΛΗ: Έναρξη συγχώνευσης

Κατά την συνεδρίαση της 23/5/2008 το Διοικητικό Συμβούλιο της <<ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.>> αποφάσισε τη συγχώνευση με απορρόφηση από την <<ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.>> της μητρικής της εταιρείας <<ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.>> και της εταιρείας <<ΕΛΒΙΠΕΤ Α.Ε.>>, θυγατρικής κατά ποσοστό 100% της «ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.>>. Η συγχώνευση θα γίνει σύμφωνα με τα άρθρα 69-77 και 78 του κ.ν. 2190/1920 όπως ισχύει, σε συνδυασμό και με τις ευεργετικές διατάξεις του ν.δ. 1297/72. Η απόφαση ανακαλεί την προηγούμενη από 29/01/08 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται εκ νέου. Ειδικότερα, η νέα διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση της <<ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.>> και της θυγατρικής της <<ΕΛΒΙΠΕΤ Α.Ε.>> από την <<ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.>> αποφασίσθηκε, επειδή παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία. Τα πλεονεκτήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, την συντόμευση της διάρκειας και την εξοικονόμηση επιμέρους στοιχείων κόστους κατά τη διαδικασία της ενοποίησης των λειτουργικών δραστηριοτήτων των συγχωνευομένων εταιρειών.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή δεν επιφέρει ουσιώδη μεταβολή στον λογιστικό χειρισμό βάσει των ΔΠΧΠ και στα οικονομικά μεγέθη της διευρυμένης εταιρείας που θα προκύψει με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η ενοποίηση των συναφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης στο κλάδο της στην Ελλάδα αλλά και την επέκταση στις διεθνείς αγορές. Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεση του, παράλληλα ή με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης, να εισηγηθεί προς την γενική συνέλευση της εταιρείας, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Στην αύξηση θα προταθεί η παροχή δικαιώματος προτίμησης στους μετόχους που θα συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας σε συγκεκριμένη ημερομηνία μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης, ώστε να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους μετόχους των συγχωνευομένων εταιρειών. Οι όροι της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου που θα προταθούν στη γενική συνέλευση της εταιρείας αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν έως το τέλος Ιουνίου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v