Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

INTRACOM: Οικονομικά αποτελέσματα 2015

• Αύξηση 9 % των ενοποιημένων πωλήσεων που ανέρχονται σε € 377,1 εκατ.

• Λειτουργική κερδοφορία EBITDA € 23 εκατ. έναντι € 14 εκατ. το 2014.

• Ζημίες προ φόρων € 7,7 εκατ. έναντι ζημιών € 14,3 εκατ. το 2014. Σε αναμορφωμένο αποτέλεσμα ο Ομιλος παραμένει σε κερδοφορία.

• Κερδοφόρες όλες οι θυγατρικές του Ομίλου σε αναμορφωμένο αποτέλεσμα. • Νέες συμβάσεις ύψους € 339 εκατ.

• Ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 31/12/2015: € 828 εκατ.

Η Intracom Holdings (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος του 2015, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Τα ετήσια στοιχεία του 2015 είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα του 2014 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, καθώς η δραστηριότητα της hellas online για το 2014 δημοσιεύεται ως διακοπείσα δραστηριότητα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Holdings κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης ανέφερε: «Το 2015, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, οι επιδόσεις μας παρέμειναν σε ικανοποιητικά μεγέθη, παρουσιάζοντας αυξημένη λειτουργική κερδοφορία και υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο νέων συμβάσεων. Οι εταιρείες του ομίλου μας αναγνωρίζοντας έγκαιρα τις προκλήσεις, εστίασαν στον αυστηρό έλεγχο του κόστους, τη διασφάλιση της ρευστότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους σε διεθνείς αγορές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι στόχοι του ομίλου Intracom Holdings παραμένουν η έμφαση στην εξωστρέφεια και σε νέες στρατηγικές συμμαχίες στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και στην αξιοποίηση ευκαιριών που θα προκύψουν σε Ελλάδα και εξωτερικό».

*Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Intracom στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v