Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Αποτελέσματα 9μήνου

Η Εταιρεία «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΛΙΜΠΑΡ. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ PROFIL Α.Ε.», (εφεξής η «Εταιρεία»), στο πλαίσιο της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της περιόδου 01.01.2015 – 30.09.2015, κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4 του κανονισμού του Χ.Α., ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την αντιμετώπιση των αιτίων που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην κατηγορία επιτήρησης:

Η Εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τις αρχές του 2014 και συνεχίζει να βελτιώνει τα αποτελέσματα της παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα. Η κορύφωση της πολιτικής κρίσης στο τέλος του Ιουνίου, η οποία κατέληξε στην τραπεζική αργία και τους έλεγχους στη διακίνηση κεφαλαίων, επηρέασε τα αποτελέσματα της Εταιρείας στον ελάχιστο δυνατό βαθμό. Η Εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει αυξημένες πωλήσεις και κέρδη σε επίπεδο EBITDA, αποδεικνύοντας ότι η αναδιοργάνωση που ολοκληρώθηκε το 2013 έχει στέρεες βάσεις.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο 1.1 – 30.9.2015:

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (10.171 χιλ. € έναντι 9.257 χιλ. €). Το πάγωμα της αγοράς τον Ιούλιο οδήγησε στη μείωση των πωλήσεων του Γ' Τρίμηνου κατά 5% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με αποτέλεσμα ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων να πέσει στο 10%, από 17% που ήταν στο κλείσιμο του εξαμήνου. Η σταδιακή αποκλιμάκωση της κρίσης οδήγησε στην ανάκαμψη των πωλήσεων και όλα δείχνουν ότι η δυναμική που είχε αναπτυχθεί πριν από τα γεγονότα του Ιουλίου έχει επανέλθει.
Τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) ανέρχονται σε 174 χιλ. €, έναντι ζημιών (-27) χιλ. € κατά το εννιάμηνο του 2014. Η βελτίωση που έχει επιτευχθεί γίνεται περισσότερο εμφανής από το γεγονός ότι η ζημία σε επίπεδο EBITDA κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013 ήταν (-1.400) χιλ. €.
Η Εταιρεία κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία τα προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των τραπεζών και την πολιτική αβεβαιότητα, ενώ ταυτόχρονα περιόρισε τις επιπτώσεις από την πτώση στις τιμές των χαλυβουργικών προϊόντων και την επακόλουθη συμπίεση του μικτού περιθωρίου στα υφιστάμενα αποθέματα. Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση της Εταιρείας, έχοντας πλήρη επίγνωση της αβεβαιότητας που υπάρχει όσον αφορά τις μελλοντικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, εκτιμά ότι οι επιδόσεις της Εταιρείας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται μέχρι την πλήρη ανάκαμψη της.

Οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον αρθούν οι λόγοι ένταξης στην κατηγορία επιτήρησης, με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 3.1.2.6 του κανονισμού του ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Εταιρείας μεταφέρθηκαν στην κατηγορία Επιτήρησης από την συνεδρίαση της 11.09.2013, σύμφωνα με την από 05.04.2013 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημιές της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2012 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v