INTERFISH: Τροποποίηση καταστατικού

Η εταιρία INTERFISH ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του Ν. 3556/2007, ότι προτίθεται να τροποποιήσει το άρθρο 8 του καταστατικού της, προσθέτοντας σε αυτό 4η παράγραφο, με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, που έχει συγκληθεί και θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιουνίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00μμ στο ξενοδοχείο CENTRAL, που βρίσκεται επί της οδού Απόλλωνος, αρ. 21, στην συνοικία της Πλάκας στην Αθήνα.

Ειδικότερα:
Θα τροποποιηθεί το άρθρο 8 του από 27-8-08 τελευταίου κωδικοποιημένου καταστατικού- με προσθήκη 4ης παραγράφου, ως κατωτέρω:

΄Αρθρο 8
Σύνθεση και θητεία Διοικητικού Συμβουλίου

1)Η εταιρεία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τρία (3) έως έντεκα (11) μέλη, εκτελεστικά και μη εκτελεστικά. Ο αριθμός των μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεν πρέπει να είναι μικρότερος του 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών. Αν προκύψει κλάσμα, στρογγυλοποιείται στον επόμενο ακέραιο αριθμό. Μεταξύ των μη εκτελεστικών μελών δυο τουλάχιστον ανεξάρτητα μέλη. Τα ανεξάρτητα μέλη ορίζονται από την γενική συνέλευση. Αν εκλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο προσωρινό μέλος μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση σε αναπλήρωση άλλου ανεξάρτητου που παραιτήθηκε, εξέλιπε ή για οποιονδήποτε λόγω κατέστη έκπτωτο, το μέλος που εκλέγεται πρέπει να είναι και αυτό ανεξάρτητο.

2)Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και είναι δυνατό να είναι μέτοχοι είτε όχι με θητεία έξι (6) ετών.
3)Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν δικαίωμα να επανεκλεγούν και είναι ελεύθερα ανακλητά.

4)Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αναθέτει ορισμένες ή όλες τις εξουσίες και αρμοδιότητες του, εκτός αυτών που απαιτούν συλλογική ενέργεια, όπως και την εκπροσώπηση της εταιρείας σε ένα ή περισσότερα πρόσωπα, μέλη του ή όχι, καθορίζοντας την έκταση της ανάθεσής αυτής.
Ουσιαστικά πρόκειται για επαναφορά της 2ης παραγράφου του άρθρου 20 του από 30-8-2006 κωδικοποιημένου καταστατικού της εταιρείας, η οποία εκ παραδρομής δεν περιελήφθη στο από 27-8-2008 τελευταίο κωδικοποιημένο καταστατικό της εταιρείας και είχε ως εξής:
«΄Αρθρο 20

....2. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αναθέτει ορισμένες ή όλες τις εξουσίες και αρμοδιότητες του, εκτός αυτών που απαιτούν συλλογική ενέργεια, όπως και την εκπροσώπηση της εταιρείας σε ένα ή περισσότερα πρόσωπα, μέλη του ή όχι, καθορίζοντας την έκταση της ανάθεσής αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v