ΗΡΑΚΛΗΣ: Αλλαγή σύνθεσης ΔΣ (ορθή επανάληψη)

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ σήμερα 26.8.2008 εκλέχθηκε σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Albert Corcos, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 18 του Καταστατικού της Εταιρίας και τη σχετική απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 30.6.2006, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Pierre Deleplanque για το υπόλοιπο της θητείας του, δηλαδή μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2009 που θα κρίνει τα πεπραγμένα της χρήσης 2008.

Η επικύρωση της εκλογής του κ. Pierre Deleplanque θα γίνει κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας που θα συγκληθεί (Τακτική ή Έκτακτη).

Ο κ. Pierre Deleplanque, 43 ετών, έχει εμπειρία 19 χρόνων στη Lafarge. Ήταν ο επικεφαλής του προγράμματος -Project Manager- ενσωμάτωσης της Orascom μετά τη συγχώνευση με τη Lafarge.

Προηγουμένως, είχε διατελέσει Chief Executive Officer της θυγατρικής εταιρίας της Lafarge στο Ecuador ενώ η θητεία του περιλαμβάνει διοικητικές θέσεις στα Οικονομικά των εταιριών του Ομίλου στη Βενεζουέλα και στις Φιλιππίνες. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι ο κ. Pierrre Deleplanque θα αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου από 1.10.2008 σε αντικατάσταση του κ. Saad Sebbar o οποίος θα παραιτηθεί προκειμένου να αναλάβει ανώτερα καθήκοντα στον όμιλο της μητρικής εταιρίας LAFARGE.

Κατόπιν αυτού η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος του Δ.Σ.:
*Μανώλης Χρ. Κυπριανίδης, Επιχειρηματίας, μη-εκτελεστικό μέλος

Αντιπρόεδρος:
*Peter James Hoddinott, Lafarge Regional President Western Europe, μη εκτελεστικό μέλος

Εκτελεστικό μέλος:
*Saad Sebbar , Διευθύνων Σύμβουλος

Μέλη:
*Jean-Charles Blatz , μη εκτελεστικό μέλος
*Pierre Deleplanque, μη εκτελεστικό μέλος
*Jean-Jacques Gauthier, Lafarge Group Executive Vice President Finance, μη εκτελεστικό μέλος
*Ulrich Glaunach, μη εκτελεστικό μέλος
*Χρήστος Σορώτος, Διευθύνων Σύμβουλος ASPIS BANK, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
*Αγησίλαος Καράμπελας, Δικηγόρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος 

Σχετικά με την εταιρία:

Ο Όμιλος Εταιριών Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τσιμέντου της Ευρώπης.

Με τρία εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου: το εργοστάσιο Βόλου (το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Ευρώπη), το εργοστάσιο Χαλκίδας, το εργοστάσιο Μυλακίου, επτά κέντρα Διανομής Τσιμέντου καθώς και οι εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών και ετοίμου σκυροδέματος, ο Όμιλος έχει παραγωγική παρουσία σε 29 νομούς σε όλη τη Ελλάδα και εμπορική παρουσία σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Ο Όμιλος Lafarge είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα δομικά υλικά, κατέχοντας ηγετικές θέσεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του: Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα και Γύψο. Απασχολεί 90.000 υπαλλήλους σε 76 χώρες και για το 2007 ανακοίνωσε πωλήσεις 17,6 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Ο Όμιλος Lafarge είναι ο μοναδικός στον κλάδο των οικοδομικών υλικών που περιλαμβάνεται μεταξύ των «100 Πιο Αειφόρων Επιχειρήσεων Παγκοσμίως» το 2008.

Με μακρά δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη, η Lafarge εφαρμόζει μια στρατηγική συνδυασμού της βιομηχανικής τεχνογνωσίας με την υψηλή απόδοση, δημιουργία αξίας, σεβασμού προς τους εργαζόμενους και τις τοπικές αντιλήψεις, προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Προσδίδοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στα οικοδομικά υλικά, η Lafarge τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Προσφέρει στη βιομηχανία των κατασκευών και στο ευρύ κοινό καινοτόμες λύσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ποιότητα στο καθημερινό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v