ΜΑΪΛΛΗΣ: Διοικητικές αλλαγές

Ο Όμιλος Μ.Ι. Μαΐλλη ΑΕΒΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη από 9ης Ιουνίου 2008 του κύριου Απόστολου Γεωργίου στη θέση του Group Optmisation & Value Creation Manager.

Κατά τη σχετική παρουσίαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κύριος Κούρουγλος εξήγησε ότι σε αυτόν τον ζωτικής σημασίας ρόλο, ο κύριος Γεωργίου θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της στρατηγικής τιμολόγησης (pricing strategy) στην Ευρώπη και την αριστοποίησης των λειτουργιών και της δομής κόστους σε επίπεδο Ομίλου (optimization & value creation). Ο κύριος Κούρουγλος τόνισε ότι η πρόσληψη του κύριου Γεωργίου στη διοικητική ομάδα αναμένεται να συμβάλλει καίρια στην υλοποίηση της δέσμευσης της Διοίκησης του Ομίλου για επαναφορά και διατήρηση της κερδοφορίας σε επίπεδα πάνω από το μέσο όρο του κλάδου.

O κ. Γεωργίου είναι πτυχιούχος Χημικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου καθώς και κάτοχος MSc in Petroleum Engineering από το Imperial College, Λονδίνου, και κάτοχος MBA από το Business Manchester School . Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα διαχείρισης κρίσεων, διαπραγματεύσεων μεγάλων συμφωνιών και διοίκησης επιχειρήσεων του Harvard University.

Έχει εργαστεί στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη σαν ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε διεθνείς εταιρείες όπως Chevron & BP. Είχε άμεση συμμετοχή σε μεγάλα έργα αναδιοργάνωσης και εφαρμογής νέων μεθόδων διοίκησης και υλοποίησης στρατηγικής τιμολόγησης πετρελαϊκών προϊόντων σε λιανικό αλλά και χονδρικό εμπόριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v