PAPERPACK: Διοικητικές αλλαγές

Η κα Κορίνα Ε. Φασουλή - Γραφανάκη από την Δευτέρα 31η Μαρτίου 2008 αναλαμβάνει την θέση του Αντιπροέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας "Paperpack Τσουκαρίδης Ι. Α.Β.Ε.Ε.".

Η κα Γραφανάκη είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθήνας. Επίσης είναι μέλος σε Ευρωπαϊκές Επιστημονικές Οργανώσεις Νομικών.

Η εκλογή της κας Κορίνα Φασουλή - Γραφανάκη στη θέση του Αντιπροέδρου της εταιρείας Paperpack Α.Ε, αποτελεί συνέχιση της πολιτικής ενδυνάμωσης και αναδιάρθρωσης του διοικητικού προσωπικού, η οποία ξεκίνησε εντός του 2007 με την τοποθέτηση του κου Νικόλαου Γκανέτσου στην θέση του Γενικού Διευθυντή, και του Νικόλαου Χαλαβαζή στην θέση του Οικονομικού Διευθυντή.

Η διοικητική ομάδα της Paperpack Τσουκαρίδης Ι Α.Β.Ε.Ε. υιοθετώντας σύγχρονες μεθόδους management και εταιρικής διακυβέρνησης κατάφερε στην χρήση 2007 να βελτιώσει την οικονομική θέση της εταιρείας και συγκεκριμένα πέτυχε σημαντική λειτουργική βελτίωση τόσο σε επίπεδο Ομίλου όσο και σε επίπεδο Μητρικής εμφανίζοντας κέρδη ποσού 490 χιλ ευρώ έναντι ζημιών 917 χιλ ευρώ. Επιπλέον εντυπωσιακή ήταν η βελτίωση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) τα οποία ανήλθαν σε 2,54 εκατ. Ευρώ έναντι 973,4 Χιλ. Ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση κατά 161%.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η πορεία ανάκαμψης, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν εμφανή κατά το 2007, θα παγιωθεί το 2008 με την ενίσχυση των πωλήσεων και της κερδοφορίας.

Ενώ, για την επόμενη διετία, η οργανωτική και αναπτυξιακή πορεία μέσω εξαγορών αποτελούν δύο άξονες της στρατηγικής της εταιρείας που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης, στην διεύρυνση του μεριδίου αγοράς και στην αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v