Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η εισηγμένη Εταιρεία με την επωνυμία «INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία») σε εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού 596/2014, του νόμου Ν 4443/2016, της απόφασης 3/347/12.7.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των παρ. 4.1.1 περ. 5 και 6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι κατόπιν του ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας την 14.6.2024, την ίδια ημέρα το Διοικητικό Συμβούλιο συγκρότησε εκ νέου την τριμελή Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, ορίζοντας τα μέλη αυτής με πενταετή θητεία τους κ.κ. Σωκράτη Λαζαρίδη του Γεωργίου και της Γεωργίας, Νικόλαο Ζερδέ του Ιωάννη και Τζουζέππε Τζιάνο (Giuseppe Giano) του Τζοβάννι (Giovanni).


Σύμφωνα με το νόμο, τον Εσωτερικό Κανονισμό και τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, που υιοθέτησε η Εταιρεία, η Επιτροπή Ελέγχου αποτελείται από τρία Μη Εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη και επαρκή γνώση σε θέματα λογιστικής και ελεγκτικής.


Το Διοικητικό δε Συμβούλιο, κατόπιν της από 16.5.2024 εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, διαπίστωσε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου ως προς τα κριτήρια καταλληλότητας που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία στον επικαιροποιημένο Κανονισμό Λειτουργίας και στην ισχύουσα Πολιτική Καταλληλότητας της, συμπληρωματικά προς τις διατάξεις του αρθρ. 44 του ν. 4449/2017, ότι η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής Ελέγχου (ήτοι τα δυο από τα τρία μέλη, κ.κ. Σωκράτης Λαζαρίδης και Τζουζέππε Τζιάνο) πληρούν στο ακέραιο τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας που θέτει το άρθρο 9 του ν.4706/2020, διαθέτουν στο σύνολο τους αποδεδειγμένα επαρκή γνώςη στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, ο δε κ. Σωκράτης Λαζαρίδης διαθέτει επαρκή γνώση σε θέματα ελεγκτικής και λογιστικής. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου θα καθορισθεί από τα μέλη της κατά τη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα της Επιτροπής και θα έχει την ιδιότητα του ανεξάρτητου, μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του ν. 4449/2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v