Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.: Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, ορισμός των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και συγκρότηση αυτής σε σώμα...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σε συνέχεια της από 8.6.2023 ανακοίνωσής της σχετικά με τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 8ης Ιουνίου 2023, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι το νέο ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, συγκροτήθηκε αυθημερόν σε σώμα, ως ακολούθως:

  1. Γεώργιος Χαντζηνικολάου         Πρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  2. Ιωάννης Κωστόπουλος              Αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  3. Ιωάννης Κοντόπουλος               Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
  4. Κωνσταντίνος Βασιλείου           Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  5. Δημήτριος Δόσης                       Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  6. Γεώργιος Δουκίδης                    Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  7. Πολυξένη Καζόλη                      Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  8. Θεανώ Καρποδίνη                     Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  9. Nicholaos Krenteras                  Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  10. Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου    Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  11. Thomas Zeeb                             Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι τριετής, δηλαδή μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2026, παρατεινόμενη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 85 παρ. 1 εδ. γ' του ν. 4548/2018 και την παρ. 2 του άρθρου 8 του Καταστατικού της Εταιρείας μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, που θα συνέλθει μετά τη λήξη της θητείας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατά την ίδια ημερομηνία της 8.6.2023, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 8ης Ιουνίου 2023, όρισε ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 και του άρθρου 10 του Ν. 4706/2020, τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Γεώργιο Δουκίδη, Πολυξένη Καζόλη, Θεανώ Καρποδίνη, Nicholaos Krenteras και Ιωάννη Κωστόπουλο, αφού πρώτα διακριβώθηκε ότι καθένας από τους ανωτέρω πληροί τα κριτήρια ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020 και τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, όπως ισχύει, και τα κριτήρια και προϋποθέσεις καταλληλότητας, προκειμένου η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας να έχει νόμιμη σύνθεση.

Η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας που ορίστηκε κατά τα άνω με την από 8.6.2023 απόφαση του Δ.Σ., συγκροτήθηκε αυθημερόν σε σώμα και όρισε τον Πρόεδρό της ως ακολούθως:

Πρόεδρος:  Θεανώ Καρποδίνη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Μέλη:          Γεώργιος Δουκίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Πολυξένη Καζόλη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Nicholaos Krenteras, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Ιωάννης Κωστόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Η θητεία των μελών της Επιτροπής θα ακολουθεί τη θητεία τους ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2026, παρατεινόμενη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 85 παρ. 1 εδ. γ' του ν. 4548/2018 και την παρ. 2 του άρθρου 8 του Καταστατικού της Εταιρείας μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, που θα συνέλθει μετά τη λήξη της θητείας του.

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, κατά την ίδια ως άνω συνεδρίαση, λαμβάνοντας υπόψη την, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. (ζ) του ν. 4449/2017, όπως ισχύει, πρόβλεψη περί της υποχρεωτικής παρουσίας ενός τουλάχιστον ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους με επαρκή γνώση και εμπειρία στη λογιστική ή την ελεγκτική κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρείας, αποφάσισαν όπως στις συνεδριάσεις αυτές παρίσταται υποχρεωτικώς η κα Θεανώ Καρποδίνη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, δεδομένου ότι πληροί το σύνολο των κριτηρίων και προϋποθέσεων του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει, των κριτηρίων ανεξαρτησίας του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020, όπως ισχύει, και επιπροσθέτως, διαθέτει αποδεδειγμένα επαρκή γνώση και εμπειρία στη λογιστική και την ελεγκτική, γνώση που σχετίζεται με τα διεθνή πρότυπα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v