Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Εκλογή μελών Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων...

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚOΥ Δ.Σ.

ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.»

ΑΡ. ΓΕΜΗ 356301000

Στο Μαρούσι, σήμερα την 17η Ιουνίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.» που βρίσκονται στο Μαρούσι Αττικής, οδός Διστόμου 5-7, συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που εξέλεξε η υπό σημερινή ημερομηνία Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα και να αναθέσουν την εκπροσώπηση της εταιρείας.

Παρέστησαν:

1. Γεώργιος Αποστολόπουλος, οικονομολόγος, επιχειρηματίας

2. Χρήστος Αποστολόπουλος, οικονομολόγος

3. Βασίλειος Αποστολόπουλος, οικονομολόγος

4. Αθανάσιος Ασκητής, Διδάκτορας της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών,

5. Γεώργιος Ζέρδιλας, οικονομολόγος

6. Αλεξάνδρα Μικρουλέα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου ΕΚΠΑ

7. Βασιλική Μέγγου, δικηγόρος

8. Νικόλαος Κορίτσας, δικηγόρος και

9. Γεώργιος Μπουτσιούκος, στέλεχος επιχειρήσεων.

1. Εκλογή Προέδρου, Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρου και Δ/ντος Συμβούλου. Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Αφού διαπιστώθηκε ότι παρευρίσκονται όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εξέλεξε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων στη σημερινή συνεδρίασή της, ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως και είπε τα ακόλουθα:

Η υπό σημερινή ημερομηνία Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων μας εξέλεξε μέλη του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, κατόπιν της, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 του ν. 4706/2020, από 26-5-2022 πρότασης του

Διοικητικού Συμβουλίου και της από 24-5-2022 εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων.

Περαιτέρω με απόφαση της ως άνω Γενικής Συνέλευσης και κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 5 του Ν. 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης, ορίστηκαν ως ανεξάρτητα μέλη οι σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Ασκητής, Αλεξάνδρα Μικρουλέα και Βασιλική Μέγγου.

Ειδικώτερα, διακριβώθηκε εκ νέου η πλήρωση των κριτηρίων καταλληλότητας των μελών, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4706/2020, όπως ισχύει, και την εγκεκριμένη Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας, αλλά και των προϋποθέσεων του άρθρου 5 του ν. 4706/2020, όπως ισχύει, περί επαρκούς εκπροσώπησης ανά φύλο και του συνολικού αριθμού των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο (με αναλογία 1/3) καθώς και τα κριτήρια καταλληλότητας που προβλέπονται από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας.

Επίσης, πιστοποιήθηκε εκ νέου ότι στο πρόσωπο ενός εκάστου εκ των ανωτέρω ορισθέντων από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 17 Ιουνίου 2022 ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ήτοι, κ.κ. α) Αθανασίου Ασκητή β) Αλεξάνδρας Μικρουλέα και γ) Βασιλικής Μέγγου, συντρέχουν τα προβλεπόμενα κριτήρια ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020, όπως ισχύει.

Κατόπιν αυτού ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος κάλεσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συγκροτηθούν σε σώμα, να εκλέξουν Πρόεδρο, Α΄ και Β΄ Αντιπρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και να ορίσουν τα εκτελεστικά μέλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται σε σώμα και εκλέγει ομόφωνα Πρόεδρο τον Δρα Γεώργιο Αποστολόπουλο, Α΄ Αντιπρόεδρο τον κ. Χρήστο Αποστολόπουλο, Β΄ Αντιπρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Ασκητή και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Δρα Βασίλειο Αποστολόπουλο και ορίζει ως εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους κ.κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, Χρήστο Αποστολόπουλο, Βασίλειο Αποστολόπουλο, Γεώργιο Ζέρδιλα και Γεώργιο Μπουτσιούκο.

Μετά την ως άνω συγκρότηση σε σώμα, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

1. Γεώργιος Αποστολόπουλος ……………, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος.

2. Χρήστος Αποστολόπουλος ……………………….., Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος.

3. Βασίλειος Αποστολόπουλος ………………, Δ/νων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

4. Γεώργιος Ζέρδιλας ……………, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

5. Γεώργιος Μπουτσιούκος ……………….., Εκτελεστικό Μέλος.

6. Αθανάσιος Ασκητής ………………………….., Β΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.

7. Αλεξάνδρα Μικρουλέα………………………., Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.

8. Βασιλική Μέγγου……………………., Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος και

9. Νικόλαος Κορίτσας ……………………….Σύμβουλος, μη Εκτελεστικό Μέλος.

Η θητεία των ανωτέρω είναι τριετής και λήγει την 16-6-2025.

2. Εκπροσώπηση της εταιρείας.

Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο, παμψηφεί αναθέτει την εκπροσώπηση της εταιρείας και όλες τις εξουσίες, καθήκοντα, υποχρεώσεις και δικαιώματα του Διοικητικού Συμβουλίου (εκτός από αυτές που απαιτούν συλλογική ενέργεια) στον Πρόεδρο Γεώργιο Αποστολόπουλο, στον Α΄ Αντιπρόεδρο Χρήστο Αποστολόπουλο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλειο Αποστολόπουλο, προς τους οποίους χορηγεί την εντολή, πληρεξουσιότητα, εξουσιοδότηση και το δικαίωμα, όπως ο καθένας χωριστά αποφασίζει για κάθε θέμα που ανάγεται στη διαχείριση και διάθεση της εταιρικής περιουσίας, τη διοίκηση και εκπροσώπηση της εταιρείας και λαμβάνει όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση του σκοπού της εταιρείας και γενικά διοικεί και διαχειρίζεται την εταιρεία για την εκπλήρωση του εταιρικού σκοπού της εταιρείας. Ειδικότερα ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Αποστολόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο καθένας από αυτούς χωριστά:

1) Εκπροσωπεί την εταιρεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώπιον δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών, εκκλησιαστικών και λοιπών Αρχών, παντός φυσικού ή νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, διεθνών οργανισμών οποιασδήποτε φύσεως, ενώπιον όλων των πολιτικών, ποινικών, διοικητικών και εν γένει Δικαστηρίων της Ελλάδος και της αλλοδαπής, παντός βαθμού και δικαιοδοσίας, ενώπιον του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Συνταγματικού Δικαστηρίου, με όλες τις ιδιότητες του διαδίκου.

Εγείρει αγωγές, ανταγωγές, αγωγές κακοδικίας, παρεμβάσεις, ανακοινώσεις δικών, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, προσβάλλει έγγραφα ως πλαστά, επάγει και αντεπάγει όρκους, ζητεί κηρύξεις πτωχεύσεως, υποβάλλει εγκλήσεις, μηνύσεις, ασκεί τακτικά και έκτακτα ένδικα μέσα, αναιρέσεις, αναψηλαφήσεις, προσφυγές, παραιτείται από του δικογράφου και δικαιώματος αγωγών, ανταγωγών, εγκλήσεων, μηνύσεων, τακτικών ή έκτακτων ενδίκων μέσων, αναιρέσεων, αναψηλαφήσεων, προσφυγών, παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου, καταργεί δίκες, συνομολογεί παντός είδους συμβιβασμούς δικαστικούς και εξωδίκους με οποιουσδήποτε πιστωτές ή οφειλέτες της εταιρείας και με οποιουσδήποτε όρους, συνομολογεί διαιτησίες και συνάπτει συνυποσχετικά με οποιουσδήποτε όρους, ενεργεί αναγκαστικές και συντηρητικές κατασχέσεις και εκτελέσεις, διορίζει δικηγόρους και άλλους πληρεξουσίους της εταιρείας για την εκπροσώπησή της.

2) Διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται την εταιρική περιουσία και τις εν γένει υποθέσεις της, ήτοι, αγοράζει, πωλεί, ενεχυριάζει, χρηματόγραφα, αξιόγραφα και εν γένει κινητά πράγματα της εταιρείας. Μισθώνει και εκμισθώνει κινητά και ακίνητα πράγματα. Εκδίδει, αποδέχεται, τριτεγγυάται και οπισθογραφεί συναλλαγματικές, γραμμάτια εις διαταγή και επιταγές. Εισπράττει τις απαιτήσεις της εταιρείας, εισπράττει και αναλαμβάνει χρήματα, χρηματόγραφα, μερισματαποδείξεις, τοκομερίδια. Παρέχει εξοφλήσεις και απαλλαγές, πάσης φύσεως πιστώσεις, εφ΄ όσον τούτο απαιτεί το συμφέρον της εταιρείας. Δέχεται και παραχωρεί παρακαταθήκες. Παρέχει εντολές πληρωμής, αναγνωρίζει υποχρεώσεις.

Εκχωρεί και ενεχυριάζει απαιτήσεις, συναλλαγματικές, γραμμάτια εις διαταγή, χρεωστικές κατά τρίτων αποδείξεις, με οποιουσδήποτε όρους εγκρίνει.

Συνιστά δάνεια, πιστώσεις προεξοφλήσεις τραπεζικές ή άλλες, απλές ή με οποιαδήποτε ασφάλεια, ζητεί την έκδοση εγγυητικών επιστολών.

Συνάπτει παντός είδους συμβάσεις μετά παντός φυσικού ή νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, συμβάσεις πιστώσεων δι΄ ανοικτού λογαριασμού καθώς και παντός είδους συμβάσεις μετά Τραπεζών, οποιαδήποτε εμπορική ή ενοχική ή εμπράγματο σύμβαση και γενικά οποιαδήποτε δικαιοπραξία ή συναλλαγή με οποιουσδήποτε όρους εγκρίνει, με την επιφύλαξη του άρθρου 99 του ν. 4548/2018 ως ισχύει.

3) Διοικεί και οργανώνει την εταιρεία και τις επιχειρήσεις της. Προσλαμβάνει και απολύει το επιστημονικό, υπαλληλικό, εργατοτεχνικό και εν γένει προσωπικό της εταιρείας, διορίζει διευθυντές και αντιπροσώπους.

Η ανωτέρω απαρίθμηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου, του Α' Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν είναι περιοριστική αλλά ενδεικτική, με την έννοια ότι ο καθένας από αυτούς χωριστά έχει την εξουσία και το δικαίωμα να ενεργεί όλες τις αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου (εκτός από αυτές που απαιτούν συλλογική ενέργεια).

B) Προκειμένου να εξυπηρετηθούν ταχύτερα και ομαλότερα οι εταιρικές υποθέσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να διορίζει ως εκπροσώπους της εταιρείας, για τη διενέργεια συγκεκριμένων πράξεων κάθε φορά, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή υπαλλήλους και συνεργάτες της εταιρείας ή τρίτα πρόσωπα, δυνάμει ειδικής αποφάσεώς του στην οποία θα καθορίζεται και η έκταση της παρεχομένης κάθε φορά εξουσιοδότησης.

Γ) Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της εταιρείας παμψηφεί αναθέτει: α) στον κ. Θεόδωρο Παπαφωτόπουλο ………………, την εξουσία και το δικαίωμα να υπογράφει τα έγγραφα καταγγελίας των πάσης φύσεως συμβάσεων εργασίας του προσωπικού της εταιρείας «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.» για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, να εκδίδει βεβαιώσεις του πιο πάνω προσωπικού καθώς και να συντάσσει έγγραφα τα οποία απευθύνονται σε Αρχές και Υπηρεσίες για θέματα που αφορούν όλους τους εργαζομένους της εταιρείας και β) στην κα Μαρία Ατματζίδου …………………….την εξουσία και το δικαίωμα να υπογράφει επ΄ ονόματι και για λογαριασμό της εταιρείας τα έγγραφα καταγγελίας των πάσης φύσεως συμβάσεων εργασίας του προσωπικού του ως άνω Υποκαταστήματος της εταιρείας Κλινικής «ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, να εκδίδει βεβαιώσεις του πιο πάνω προσωπικού καθώς και να συντάσσει έγγραφα τα οποία απευθύνονται σε Αρχές και Υπηρεσίες για θέματα που αφορούν όλους τους εργαζομένους της εταιρείας.

Δ) Παροχή πληρεξουσιότητας για την ενημέρωση και υπογραφή των ενημερωτικών εγγράφων δυνατότητας διαμεσολάβησης επί αστικών και εμπορικών διαφορών. Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο παμψηφεί αποφασίζει και εξουσιοδοτεί σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 7 παρ. 5 του ν. 4640/2019: α) τον κ. Εμμανουήλ Μαρκόπουλο, ………………., β) τον κ. Κωνσταντίνο Σταγκουράκη, ……………………, γ) την κα Φωτεινή Οφείδου, ……………..και δ) τον κ. Κων/νο Χατούπη, ……………………όπως επ΄ονόματι και για λογαριασμό της εταιρείας, κεχωρισμένως έκαστος, προβαίνουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και υπογράφουν κάθε αναγκαίο έγγραφο σε σχέση με τη διαμεσολάβηση που τυχόν διεξαχθεί, και ενδεικτικά όπως: υποβάλλουν αίτημα προσφυγής σε διαμεσολάβηση, παρίστανται κατά την υποχρεωτική αρχική συνεδρία διαμεσολάβησης, υπογράφουν το πρακτικό περάτωσης της υποχρεωτικής αρχικής συνεδρίας διαμεσολάβησης, υπογράφουν συμφωνητικό υπαγωγής σε διαμεσολάβηση, μετέχουν σε διαδικασία διαμεσολάβησης, υποβάλλουν προτάσεις, διαπραγματεύονται, προβαίνουν σε συμφωνία και υπογράφουν πρακτικό διαμεσολάβησης και γενικώς όπως ενεργούν ό,τι άλλο χρειαστεί στο πλαίσιο της ως άνω εντολής. Επίσης όπως με εξουσιοδότηση και θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους διορίζουν άλλον ως αντιπρόσωπο της εταιρείας στη διαδικασία διαμεσολάβησης χορηγώντας του τις παραπάνω ή κάποιες από τις παραπάνω εντολές, κατά τις ανωτέρω νομοθετικές διατάξεις.

3. Εκλογή μελών Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων (άρθρα 10 και 12 του ν. 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης).

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, δεδομένου ότι η εταιρεία υποχρεούται να διαθέτει Επιτροπή Αποδοχών σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4706/2020 και Επιτροπή Υποψηφιοτήτων σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 4706/2020, παμψηφεί αποφασίζει την εκλογή τριμελούς Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, ως ενιαίας Επιτροπής, με τριετή θητεία συμπίπτουσα με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και η οποία θα αποτελείται από τα ακόλουθα πρόσωπα:

1. Αθανάσιο Ασκητή του Ευαγγέλου, Ανεξάρτητο Mη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.-

2. Βασιλική Μέγγου του Ιωάννη, Ανεξάρτητο Mη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.-

3. Νικόλαο Κορίτσα του Χρήστου, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. -

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….Επειδή δεν υπάρχει άλλο θέμα λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν πρακτικό ως ακολούθως :

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘ. ΑΣΚΗΤΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ

Γ. ΖΕΡΔΙΛΑΣ Γ. ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΟΣ

Α.ΜΙΚΡΟΥΛΕΑ Β. ΜΕΓΓΟΥ Ν.ΚΟΡΙΤΣΑΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v