Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΩΒΟΣ: Απάντηση στο ΧΑ

Σε απάντηση του υπ’αρ.πρωτ. 29310/05.12.2011 εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε τα εξής :

α) Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις την 30.09.2011 έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Το ανωτέρω ποσό (20.046.572,13 €) αντιπροσωπεύει το 62,57% των Ιδίων Κεφαλαίων του ομίλου κατά την 30.09.2011.

β) Στα πλαίσια της προσπάθειας της διοίκησης για την οικονομική αναδιάρθρωση της εταιρίας, οι εταιρίες Houlihan Lokey (Europe) Limited και Axia Ventures Group Limited, ανέλαβαν την εκπόνηση πλήρους σχεδίου αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της εταιρίας, το οποίο σε αρχική μορφή έχει συζητηθεί με τις τέσσερις πιστώτριες Τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εμπορική και Εθνική) που ανέλαβαν και την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση ρυθμισμένων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και μέρους των τρεχουσών υποχρεώσεων προς το προσωπικό. Στο σχέδιο αυτό προβλέπεται και η δυνατότητα προσέλκυσης νέων κεφαλαίων στην εταιρία είτε μέσω των υφισταμένων δανειστριών Τραπεζών είτε μέσω επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 22.620.000 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αποφασίσθηκε από την Β΄ επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 22α Ιουλίου 2011, είναι μία από τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, η οποία εξετάζεται για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρίας.

Όταν οι συζητήσεις ολοκληρωθούν, γεγονός που αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος έτους, και ληφθεί η τελική απόφαση για τη μορφή που θα πάρει η αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση της εταιρίας, θα είμαστε σε θέση να γνωστοποιήσουμε τις λεπτομέρειες για το πλάνο ενίσχυσης της ρευστότητας και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

γ) Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρίας ουδεμία δυσμενή επίπτωση έχουν δημιουργήσει στη λειτουργία της και δεν υπάρχει γεγονός το οποίο αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση του ομίλου μας. Απεναντίας, θεωρούμε ότι οι τελευταίες θετικές εξελίξεις δηλαδή η προώθηση για έγκριση Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων της ειδικής μελέτης (Master Plan) του προγράμματος διπλής ανάπλασης Βοτανικού και Λ. Αλεξάνδρας μας κάνουν να αισιοδοξούμε για επανέναρξη, εντός των τεσσάρων πρώτων μηνών του επομένου έτους, των εργασιών ολοκλήρωσης του εμπορικού κέντρου της εταιρίας στο Βοτανικό.

δ) Πέραν των ανωτέρω προαναφερθέντων, δεν γνωρίζουμε κάποιο γεγονός δυνάμενο να επηρεάσει την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v