Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Η Εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. (εφεξής η "Εταιρεία") σε απάντηση σχετικής επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφορικά με εξώδικη επιστολή-διαμαρτυρία που επέδωσαν μέλη της οικογένειας Λαουτάρη, μέτοχοι μειοψηφίας της εταιρεία μας, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Σε ότι αφορά όλα τα θέματα που θίγουν οι ως άνω μέτοχοι αναφορικά με τον περιορισμό της δραστηριότητας της χονδρικής της μητρικής εταιρείας, με την σταδιακή παραχώρηση του τζίρου της χονδρικής στην κατά 99,71% πρώην θυγατρική μας ΒΗΤΑ ΠΙ ΑΕΒΕ, η εταιρεία έχει λεπτομερώς αναφερθεί με τις από 26 Ιανουαρίου 2010, 14 Μαΐου 2010 και 20 Ιουλίου 2010 ανακοινώσεις της, καθιστώντας σαφές ότι η ενέργεια αυτή δεν καθιστά απόσχιση κλάδου.
Επίσης αναφορικά με το θέμα της πώλησης της ΒΗΤΑ ΠΙ στην εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, η εταιρεία έχει λεπτομερώς αναφερθεί και εξηγήσει τόσο τους λόγους όσο και τις επιπτώσεις από την ενέργεια αυτή στις από 07 Ιουλίου 2010, 08 Ιουλίου 2010 και 20 Ιουλίου 2010 ανακοινώσεις της.
 
Επιπλέον όπως έχουμε αναφερθεί και στις ως άνω ανακοινώσεις η ενέργεια αυτή δεν συνιστά μεταβολή δραστηριότητας κατά την έννοια της ενότητας 4.1.3.12 του Κανονισμού του ΧΑ, αφενός διότι η εταιρεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται τόσο στην χονδρική όσο και στη λιανική, έχοντας βέβαια για λόγους στρατηγικής επικεντρώσει την δραστηριότητά της πλέον στη λιανική. Αφετέρου δε δεδομένου ότι η πώληση της ΒΗΤΑ ΠΙ ολοκληρώθηκε την 8η Ιουλίου, η τελική επίδραση στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, από την πώληση της ΒΗΤΑ ΠΙ, δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά από αυτό που η εταιρεία είχε ήδη αναφέρει στις από 7 και 8 Ιουλίου 2010 ανακοινώσεις της, ότι δηλαδή οι πωλήσεις της ΒΗΤΑ ΠΙ αντιπροσώπευαν στις 31/03/2010 μόλις το 10,2% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Βάσει των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι οι ως άνω ενέργειες δεν συνιστούν ούτε μεταβολή της δραστηριότητας και του σκοπού της εισηγμένης εταιρείας, αλλά ούτε και απόσχιση κλάδου και συνεπώς δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 4.1.3.12 του Κανονισμού του ΧΑ για την έκδοση ειδικού πληροφοριακού σημειώματος.

Επιπλέον σε ότι αφορά την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του ν.3588/2007, η εταιρεία, με τις από 16 Ιουλίου 2010 και 20 Ιουλίου 2010 ανακοινώσεις της, έχει αναλυτικά εκθέσει τους λόγους που οδήγησαν στην κατάθεση της εν λόγω αίτησης καθώς και τις ενέργειες που έχει αναλάβει.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της ανάληψης της θέσης του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας από τον κ. Παναγιώτη Αποστόλου καθώς και τις αναφορές των ως άνω μειοψηφούντων μετόχων σχετικά με την ικανότητα ή μη του ιδίου να εκτελέσει τα καθήκοντά του, επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί νόμιμα κατά τα πρότυπα και τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας καθώς και τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης. Παράλληλα επισημαίνεται ότι ο κ. Παναγιώτης Αποστόλου ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντα του, ενώ βάσει του άρθρου 21 του καταστατικού της εταιρείας προβλέπεται η κατά τα πάντα αναπλήρωσή του από τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία μας επιφυλάσσεται πάντων των δικαιωμάτων της έναντι των ανωτέρω ισχυρισμών από τους εν λόγω μετόχους και θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αμελλητί για οποιαδήποτε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v