Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VELL GROUP: Απάντηση σε επιστολή της Ε.Κ.

Σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων που τέθηκαν με επιστολή της Ε.Κ. και επιστολή του Χ.Α. και στα πλαίσια της απόφασης 3/347/12.7.2005 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία Vell Group A.E. (εφεξής "η Εταιρεία"), σε συνέχεια της από 3.02.2010 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

1. H περίπτωση παύσης της αποκλειστικής διανομής των προϊόντων De' Longhi έχει ήδη αναφερθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο για την έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της Εταιρείας, το οποίο δημοσιεύθηκε την 1.02.2010, βρίσκεται στη διάθεση του επενδυτικού κοινού και περιέχει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό των πωλήσεων που αντιπροσωπεύουν τα προϊόντα De' Longhi επί του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου και της Εταιρείας και τις εκτιμώμενες επιπτώσεις επί των οικονομικών μεγεθών αυτών.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση πωλήσεων ομίλου ανά προμηθευτή που περιλαμβάνεται στο ως άνω Ενημερωτικό Δελτίο, οι πωλήσεις προϊόντων προερχόμενων από τον De' Longhi για την περίοδο από 1.01.2008 έως 31.12.2008 ανέρχονται σε € 10.125,42 χιλ. και αντιστοιχούν σε ποσοστό 29,61% των πωλήσεων του ομίλου. Οι πωλήσεις των εν λόγω προϊόντων για την περίοδο από 1.01.2009 έως 30.09.2009 ανέρχονται σε € 4.695,7 χιλ. και αντιστοιχούν σε ποσοστό 19,15% των πωλήσεων του ομίλου. Στο Κεφάλαιο "Κίνδυνος Αποθεμάτων-Προμηθευτών" του ως άνω Ενημερωτικού Δελτίου αναγράφεται ότι τα προϊόντα De' Longhi αντιπροσωπεύουν το 82% (31.12.2008) του κύκλου εργασιών της Εταιρείας καθώς και ότι η Εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει στο άμεσο μέλλον τον εν λόγω προμηθευτή με κάποιον άλλο προμηθευτή, ο οποίος θα αποφέρει στην Εταιρεία και τον όμιλο τα ίδια έσοδα με τον De'Longhi. Για περαιτέρω αναλυτικά και ιστορικά στοιχεία παραπέμπουμε στο ανωτέρω Ενημερωτικό Δελτίο.

2. Η αναφερθείσα στην από 3.02.2010 ανακοίνωση της Εταιρείας επιφύλαξή της επί όλων των επερχομένων ενστάσεων, δικαιωμάτων και αξιώσεών της αφορά τη δήλωση της De'Longhi περί της παύσης της αποκλειστικής διανομής στις 15.02.2010 και τα εξ αυτής προκύπτοντα νόμιμα δικαιώματα της Εταιρείας για την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων De'Longhi καθώς και την αναζήτηση των εξ αυτής δημιουργουμένων δικαιωμάτων αποζημίωσης υπέρ της Εταιρείας και προς όφελος των μετόχων της λαμβανομένης υπόψη της μακρόχρονης δραστηριοποίησης της Εταιρείας επ'αυτών και των υφισταμένων συμφωνιών.

Η Εταιρεία έχει δε ζητήσει τη συνδρομή εξειδικευμένων για το αντικείμενο νομικών για τη μελέτη του θέματος, ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες δικαστικές ενέργειες σε περίπτωση που θα απαιτηθεί.

3. Η αναφερθείσα στην από 3.02.2010 ανακοίνωση της Εταιρείας πρόταση της De' Longhi για τη συνέχιση της συνεργασίας με άλλη μορφή αφορά στη συμμετοχή της Εταιρείας με μειοψηφικό ποσοστό σε κοινή εταιρεία με τη De' Longhi για την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα μέσω αυτής τόσο των προϊόντων De' Longhi όσο και λοιπών προϊόντων με άλλα σήματα που ανήκουν ή διανέμονται από τον όμιλο De' Longhi. Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής και οι λοιποί όροι της συνεργασίας αυτής αποτελούν αντικείμενο των διενεργουμένων διαπραγματεύσεων και όπως είναι φυσικό χάριν του συμφέροντος της Εταιρείας και των μετόχων της αλλά και για λόγους επιχειρηματικής εμπιστευτικότητας, δεν είναι δυνατόν τη στιγμή αυτή να γνωστοποιηθούν.

4. Η Διοίκηση της Εταιρείας εν όψει των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη και την επικείμενη έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου θα διερευνήσει την επιχειρηματική αναδιάρθρωσή της.

5. Η Εταιρεία, στα πλαίσια των νομίμων υποχρεώσεων της, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την περαιτέρω εξέλιξη των ανωτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v