Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5660/1.12.2008 επιστολής σας, που λάβαμε την ίδια ημέρα, θέτουμε υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα:
 
1. Η Εταιρία για τυπικούς λόγους έχει εγκαίρως αιτηθεί στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων δανειστών της την παροχή εκ μέρους τους δήλωσης παραίτησης αναφορικά με την υποχρέωση της Εταιρίας τήρησης οικονομικών δεσμεύσεων (οικονομικοί αριθμοδείκτες) με βάση τα οικονομικά της αποτελέσματα μέχρι την 30.09.2008, οι οποίες προβλέπονται στα Προγράμματα των Ομολογιακών Δανείων της Εταιρίας της συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης του συνόλου των δανειακών οφειλών της και χρηματοδότησής της με νέα κεφάλαια και αναμένει την απάντησή τους.

2. Σύμφωνα με τους σχετικούς όρους των ως άνω Προγραμμάτων Ομολογιακών Δανείων της Εταιρίας, ως ημερομηνία αναφοράς για τη μη τήρηση των οικονομικών δεσμεύσεων (οικονομικοί αριθμοδείκτες) είναι οι εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, βάσει των οποίων και εκδίδονται και τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά συμμόρφωσης από τους ορκωτούς ελεγκτές της Εταιρίας.

Η Εταιρία αιτήθηκε και έλαβε δηλώσεις παραίτησης των ομολογιούχων δανειστών της αναφορικά με την ως άνω υποχρέωσή της για το α΄ εξάμηνο του 2008. Συνεπώς, επόμενο σημείο αναφοράς για την διαπίστωση της τήρησης ή μη της ως άνω υποχρέωσής της είναι πλέον οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2008. Με αυτό τα δεδομένο, οι σχετικές μέ τα Ομολογιακά Δάνεια υποχρεώσεις της Εταιρίας δεν είναι εξοφλήσιμες κατά την 30.09.2008 και ορθώς δεν κατατάχθηκαν ως βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις κατά την ίδια ημερομηνία. Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v