Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Απάντηση σε επιστολή της ΕΚ

Σε συνέχεια της από 12-9-2008 /4332 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1. Δεν έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος απομείωσης της αξίας των συμμετοχών μας COMMERCIAL VALUE και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της εταιρίας μας, διότι σε συνέχεια της 29.7.2008 απόφαση της Ε.Π.Ε.Ι.Α, η εταιρία Commercial Value όπως γνωστοποίησε με την από 25/8/2008 Εκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε την αύξηση του Κεφαλαίου της εταιρίας κατά 90 εκ ευρώ.

Κατόπιν τούτου η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΈΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ όπως αναφέρουμε και στην σημείωση V.39 της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης και η Διοίκηση της COMMERCIAL VALUE μας πληροφόρησε ότι η αύξηση θα καλυφθεί επαρκώς. Συνεπώς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την παρ.9 του ΔΛΠ 36, δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για απομείωση της αξίας των παραπάνω συμμετοχών μας.
 
Μετά την αναφερόμενη αύξηση τα ίδια κεφάλαια της COMMERCIAL VALUE θα ανέλθουν στο ύψος των 165 εκ ευρώ γεγονός που θα την καθιστά ως προς το στοιχείο αυτό, μία από τις πρώτες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα.

2. Οι μεταβολές των κονδυλίων "Μεταβολή μαθηματικών και λοιπών προβλέψεων -Ιδία κράτηση" οφείλεται:

α. Στην σημαντική αύξηση της νέας παραγωγής (51,5%) και συγκεκριμένα στην αύξηση των εφάπαξ καταβολής συμβολαίων ζωής, για τα οποία σχηματίζεται απόθεμα σχεδόν στο σύνολο των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, όπως αναφέρουμε και στην σημείωση V.6 της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της εταιρίας μας.

β. Στην σημαντική μείωση των ακυρώσεων των συμβολαίων στο σύνολό της στο α εξάμηνο του 2008, λόγω βελτίωσης του δείκτη διατηρησιμότητας στο α εξάμηνο του 2008.

3. Η μεταβολή του κονδυλίου "Λοιπά έξοδα" κατά κύριο λόγο αφορά αύξηση σε προβλέψεις επισφάλειας για να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα υπαναχώρησης του πελάτη από την ασφαλιστική σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v