Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALTEC: Απάντηση σε επιστολή της ΕΚ

Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που προήλθε μετά τα δημοσιεύματα του τύπου και σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 3 της Απόφασης 3/347/12.07.2005 αλλά και το άρθρο 2 παράγραφους 1 και 2 (ιγ) της Απόφασης 3/347/12.07.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

Για την αντιμετώπιση των σημαντικών οικονομικών βλαβών που προεκλήθησαν στον Όμιλο Altec μετά την παράνομη και καταχρηστική ενέργεια του ΟΤΕ να διακόψει την παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης στην θυγατρική μας εταιρεία Altec Telecoms, συζητείται μεταξύ της Altec ΑΒΕΕ και των τριών βασικών πιστωτριών τραπεζών - Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς - η έκτακτη χορήγηση προς τον Όμιλο ποσού 18εκ. ευρώ με παράλληλη αναστολή των απαιτήσεων των τραπεζών έως τον Φεβρουάριου του 2009.

Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί με στοιχεία εταιρικής περιουσίας καθώς και εγγυήσεις του βασικού μετόχου. Παράλληλα συζητείται η εκδοχή για τον ορισμό συμβούλου που θα μελετήσει τις επιπτώσεις των ζημιών και θα προτείνει μέτρα κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης.

Οι συνομιλίες με τις πιστώτριες τράπεζες είναι μία δυναμική διαδικασία και ως εκ τούτου οι τελικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν διαμορφωθεί λεπτομερώς στο παρόν στάδιο των συζητήσεων. 

Η εταιρεία μας θα προβεί άμεσα σε ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό όλων των όρων της συμφωνίας, όπως αυτοί θα έχουν διαμορφωθεί κατά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v