Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Η Εταιρία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.", κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Χ.Α. αναφορικά με χθεσινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Ιωάννη Σπανουδάκη, που έγιναν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε η Εταιρία την 2.7.2008 σε δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι:

- Ο σημερινός δανεισμός της Εταιρίας μετά την πρόσφατη αναχρηματοδότηση ανέρχεται σε 117 εκ. ευρώ. Αν μετατραπούν πλήρως σε μετοχές τα δύο υφιστάμενα μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια, ο δανεισμός της Εταιρίας θα κατέλθει στα 80 εκ. ευρώ, επίπεδα που η Εταιρία και ο Όμιλος με την σημερινή τους δομή δύνανται να εξυπηρετήσουν πλήρως.

- Συνεπεία της πρόσφατης χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσής της Εταιρίας και της ενίσχυσής της με κεφάλαια κίνησης, επέρχεται σταδιακή ανάκαμψή της με τις πωλήσεις της κατά το β' τρίμηνο 2008 να είναι υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Η στρατηγική της Διοίκησης εστιάζεται αφ' ενός μεν στην ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργία και στην αύξηση της παραγωγικότητας, με παράλληλη ανάκτηση των θέσεων της στης Ελληνική αγορά και αφ' ετέρου στην μείωση του δανεισμού της και την ενίσχυση του ισολογισμού της.

Σ' αυτό το πλαίσιο η Διοίκηση εξετάζει και την δυνατότητα της δραστικής μείωσης του οκταετούς ομολογιακού δανείου των 80 εκατ. Ευρώ μέσω πώλησης μη λειτουργικών στοιχείων του ενεργητικού ή/και αξιοποίησης θυγατρικών εταιριών του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v