Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ: Απάντηση σε επιστολή Χ.Α.

Σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 15383/07.05.2008 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε. (εφεξής το "Χ.Α.") σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την πώληση πακέτου μετοχών της εταιρείας "ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ" (εφεξής η "Εταιρεία"), η Εταιρεία κατ' εφαρμογή των άρθρων 281, 285 και 302 του Κανονισμού του Χ.Α. γνωστοποιεί ότι η εταιρεία "GREEN BIDCO Α.Ε.Β.Ε." προέβη σήμερα 09.05.2008 σε αγορά πλειοψηφικού πακέτου της Εταιρείας αποκτώντας συνολικά άνω του 73% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου έναντι τιμήματος 19 Ευρώ για κάθε μετοχή. Συγκεκριμένα, 7.200.000 μετοχές που αντιστοιχούν σε 20% επί του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας αγοράσθηκαν από τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε εκτέλεση της από 08.05.2008 σχετικής συμφωνίας πώλησης μετοχών μεταξύ του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ως πωλητή και της GREEN BIDCO A.E.B.E. ως αγοραστή, ενώ για το υπόλοιπο ποσοστό άνω του 53% διενεργήθηκε σειρά χρηματιστηριακών συναλλαγών πακέτου.

H Εταιρεία θα προβεί σε νεώτερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό μόλις λάβει σχετική ενημέρωση από την GREEN BIDCO A.E.B.E. για τον ακριβή αριθμό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που απέκτησε και για κάθε άλλη πληροφορία που θα λάβει σε σχέση με την εν λόγω απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου.

Η εταιρία "GREEN BIDCO Α.Ε.Β.Ε." είναι 100% θυγατρική εταιρία του Ομίλου Carlyle. Ο Όμιλος Carlyle (εφεξής ο "Όμιλος Carlyle" ή "Carlyle") αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας οίκο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό ύψους 81,1 δις δολαρίων το οποίο είναι κατανεμημένο σε 60 επενδυτικά κεφάλαια. Η Carlyle επενδύει σε εξαγορές επιχειρήσεων, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου & αναπτυξιακά κεφάλαια (venture & growth capital), ακίνητη περιουσία και μοχλευμένες χρηματοδοτήσεις (leveraged finance) στην Αφρική, την Ασία, την Αυστραλία, την Ευρώπη, τη Βόρεια & Νότια Αμερική, με έμφαση στους τομείς της αεροναυπηγικής & άμυνας, αυτοκινητοβιομηχανίας και μεταφορών, καταναλωτικών προϊόντων και λιανικής, ενέργειας, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υγείας, βιομηχανίας, υποδομών, τεχνολογικών & επιχειρηματικών υπηρεσιών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών. Ήδη από το 1987 ο όμιλος έχει επενδύσει ίδια κεφάλαια ύψους 43 δις δολαρίων σε 774 συναλλαγές συνολικής επενδυτικής αξίας 229,3 δις δολαρίων. Ο Όμιλος Carlyle απασχολεί περισσότερους από 1000 εργαζομένους σε 21 χώρες. Συνολικά, οι εταιρίες στις οποίες συμμετέχει η Carlyle έχουν έσοδα που ξεπερνούν τα 87 εκατ. δολάρια και απασχολούν περισσότερους από 286.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για τον όμιλο Carlyle στο www.carlyle.com. Ο Όμιλος Carlyle έχει σημαντικό ιστορικό σε επενδύσεις στο τομέα της χημικής βιομηχανίας με κυριότερα παραδείγματα την εταιρία AZ Electronic Materials, έναν παγκόσμιο προμηθευτή ηλεκτρονικών υλικών στην βιομηχανία ημιαγωγών και flat-panel-display, η οποία αποκτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2004, και την εταιρία H.C. Starck, γερμανική εταιρία παραγωγής πολύτιμων μετάλλων, εξελιγμένων κεραμικών και ηλεκτρονικών χημικών, η οποία αποκτήθηκε από κοινού με την Advent International τον Ιανουάριο του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v