Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Προς απάντηση σε επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 16.4.2008 και με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν στην ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ, στο πλαίσιο της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η διοίκηση της εταιρίας γνωστοποιεί τα εξής:

1. Η EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ (που αποτελεί τον βασικό μέτοχο και προμηθευτή της εισηγμένης ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ), όπως δηλώνει, ερευνά θέματα αναδιοργάνωσης του ομίλου και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, ωστόσο, προς το παρόν, η διοίκηση της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ δεν γνωρίζει καμία απόφαση και ούτε έχει γνωστοποιηθεί σε αυτήν σχετική πρόθεση για εισαγωγή της EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ στο Χ.Α. και μάλιστα χρησιμοποιώντας ως όχημα την ήδη εισηγμένη ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ. Η διοίκηση της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ θεωρεί αυτονόητο ότι τέτοια πληροφόρηση, έστω και σαν πρόθεση, θα γνωστοποιηθεί άμεσα.

2. Αναφορικά με τις προβλέψεις πωλήσεων και κερδών για την χρήση του 2008 που αναφέρονται, η ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ σαφώς και στοχεύει σε ενίσχυση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, όμως, πάγια πολιτική της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ είναι να μην δημοσιοποιεί προβλέψεις. Δεδομένου ότι η εταιρία δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο όπου αφενός η ζήτηση για τα προϊόντα που εμπορεύεται εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών (η οποία εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως το διαθέσιμο εισόδημα, η αύξηση του ΑΕΠ, ο πληθωρισμός κά) αλλά και από έκτακτους παράγοντες (για παράδειγμα οι καιρικές συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένες ή μειωμένες πωλήσεις κλιματιστικών, η κίνηση κατά τις περιόδους των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα κλπ) η εταιρία δεν δημοσιοποιεί προβλέψεις προκειμένου να μην φανεί αναξιόπιστη προς το επενδυτικό κοινό. Η αναφορά των δημοσιευμάτων σε πωλήσεις ? 30 εκ για το 2008 είναι αυθαίρετη.

3. Σχετικά με την επέκταση στην αγορά των βαλκανίων, η διοίκηση της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ θεωρεί αυτονόητο το να εξετάζει η EXPERT την επέκταση του σήματός της στο εξωτερικό και δη στην βαλκανική αγορά εφόσον έχει την σχετική άδεια της EXPERT INTERNATIONAL. Τονίζεται ότι πιθανή επέκταση της EXPERT και το ενδεχόμενο άνοιγμα καταστημάτων στην αγορά των βαλκανίων από την EXPERT δεν θα επηρεάσει την εισηγμένη. Όσον αφορά στην ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που υλοποιεί, εξετάζει την προοπτική επέκτασής της κατά προτεραιότητα στην ελληνική αγορά και κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Τυχόν επέκταση της εισηγμένης στην βαλκανική αγορά δεν εξετάζεται προς το παρόν. Στο μέλλον, και εφόσον προηγηθούν διεξοδικές μελέτες και έρευνες, η διοίκηση της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ θα κρίνει την αναγκαιότητα επέκτασής της στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση η εισηγμένη θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις κατά πώς ορίζει ο νόμος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v