Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΟΣ: Απάντηση σε επιστολή της Ε.Κ.

Σε απάντηση του υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 1505/1-4-2008 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία μας ζητείται η ενημέρωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
συνολικού ποσού 1.241 χιλ. ευρώ, πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι:

Α. Το αναφερόμενο ποσό αφορά οφειλές κυρίως του Δ’ τριμήνου του 2007 για τις οποίες εκκρεμεί η αποπληρωμή τους για τους παρακάτω λόγους:

1. Κατά την διάρκεια του Δ’ τριμήνου 2007 και του Α΄ τριμήνου 2008 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις άνω των 2 εκ. ευρώ, για την μετασκευή των πλοίων μας Ε/Γ – Ο/Γ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και Φ/Γ – Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΣΟΥ. Η μετασκευή του Φ/Γ – Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΣΟΥ έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται εντός των ημερών η έναρξη των δρομολογίων του. Η μετασκευή του Ε/Γ – Ο/Γ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προβλέπεται να ολοκληρωθεί με την έναρξη της θερινής περιόδου (ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ).

2. Η ραγδαία αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των παράγωγων λιπαντικών σε συνδυασμό με τις εκταμιεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για προγραμματισμένες χειμερινές συντηρήσεις δυσχέραναν περαιτέρω τη ρευστότητα της εταιρείας.

3. Η καθυστέρηση υπογραφής για πάνω από ένα χρόνο της σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας (άγονη γραμμή ) για το πλοίο Ε/Γ –Ο/Γ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ με το Ελληνικό Δημόσιο λόγω παρελκυστικών δικαστικών ενεργειών ανταγωνίστριας εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη εσόδων ( εισπράξεων ) τουλάχιστον 7 εκ. ευρώ.

4. Η μεγάλη καθυστέρηση εκ μέρους του δημοσίου στην αποπληρωμή τιμολογημένων απαιτήσεων μας από εκτέλεση δρομολογίων άγονων γραμμών συνολικού ποσού 2,17 εκ. ευρώ, λόγω των απεργιών στο Τραπεζικό κλάδο και κυρίως της Τραπέζης Ελλάδος.

Η μειωμένη ρευστότητα που παρουσιάζεται κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών στον κλάδο μας λόγω εποχικότητας αποτελεί πρόσκαιρη οικονομική δυσχέρεια που αποκαθίσταται
στους επόμενους μήνες και σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζει την χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας και την πιστοληπτική της ικανότητα.

Β. Οι ανωτέρω οφειλές

1. Θα αποπληρωθούν στο σύνολο τους από έσοδα της εταιρείας στο προσεχές διάστημα και
πριν την έναρξη των δρομολογίων της θερινής περιόδου.

2. Δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία και δραστηριότητα της εταιρείας και του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v