Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ Α.Ε. : Απάντηση σε επιστολή της Ε.Κ.

Σε απάντηση της με αρ.πρωτ. Ε.Κ.: 1493/31.03.2008 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την εταιρία μας , αναφορικά με την από 31.3.2008 ανακοίνωση της εταιρίας μας στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α., γνωστοποιούνται τα εξής:

1. Η έννοια της αναφοράς «... μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ανακοινωθεισών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ...» είναι ότι η εταιρία οφείλει να αναμείνει την πάροδο της παρεχόμενης από τον νόμο τετράμηνης προθεσμίας για την κάλυψη της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου κατά 70.000.000 ευρώ, που αποφάσισε η από 19.01.2008 2η επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ της εταιρίας DS Constructions Ltd, ως στρατηγικού επενδυτή, καθώς και των πιστωτριών Τραπεζών.

Εάν δε η κάλυψη του ποσού της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι πλήρης, τούτο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της καλύψεως σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη της ως άνω αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως κατ' εφαρμογή του άρθρου 13α §1 του κ.ν. 2190/1920.

2. Μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στην εταιρία στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει αρθεί το ενδιαφέρον των Τραπεζών για να συμμετάσχουν στην ως άνω αύξηση. Προς διακρίβωση πάντως της θέσεώς των, άμεσα η εταιρία κοινοποιήσε την ως άνω επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), προκειμένου αυτές να λάβουν γνώση και θέση επί των τιθέμενων ερωτημάτων.

3. Σε περίπτωση ματαιώσεως μερικώς ή ολικώς της ως άνω αυξήσεως, η εταιρία θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στα οικονομικά ή άλλα μεγέθη της εταιρίας.

4. Οι πιστώτριες Τράπεζες δεν έχουν προβεί σε άλλες ενέργειες για την είσπραξη των προς αυτές οφειλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v