Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Κ.Β.Ε.Τ.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ...

Αθήνα, 07/06/2024

Ανακοινώσεις« Επιστροφή

1.  Δέκατη Τρίτη Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου

Η «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τους όρους του από 22 Δεκεμβρίου 2017 Κοινού Ομολογιακού Δανείου (εφεξής «το ΚΟΔ»), όπως αυτοί αποφασίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εκδότρια»), η ημέρα προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου (Record Date) του ΚΟΔ για την 13η Περίοδο Εκτοκισμού από 22.12.2023 έως 25.06.2024 είναι η Παρασκευή 21η Ιουνίου 2024.

Δικαιούχοι της εταιρικής πραξης (εν προκειμένω του τοκομεριδίου) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. τη σχετική ημέρα (Record Date) δηλαδή την Παρασκευή 21η Ιουνίου 2024.

H ημερομηνία κατά την οποία οι ομολογίες θα διαπραγματεύονται χωρίς το 13ο τοκομερίδιο (Ex coupon date) είναι η Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024.

Το ποσό των τόκων για την ως ανω Περίοδο Εκτοκισμού που αντιστοιχεί σε 6.500 ομολογίες και οι οποίες τελούν σήμερα υπό διαπραγματευση στην Εναλλακτική αγορα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανέρχεται στο ποσό των 93.462,42 ευρώ, ήτοι ποσό 14,37883384 ευρώ ανα ομολογία. Το ποσό των τόκων έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 5,50% ετησίως (προ φόρων), με βαση έτος 360 ημερών και τον πράγματι διαδραμόντα χρόνο (act/360).

Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD) την Τρίτη 25η Ιουνίου 2024 ως ακολούθως :

1. Μέσω των Χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τραπεζες, και Χρηματιστηριακές εταιρείες), για τους Ομολογιούχους οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη, σύμφωνα με το αρθρο 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.

2. Ειδικα στις περιπτώσεις πληρωμής τοκομεριδίων σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD σύμφωνα με το αρθρο 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., η καταβολή των οφειλόμενων τόκων στους νόμιμους κληρονόμους θα πραγματοποιείται α) μέσω της ATHEXCSD εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία πληρωμής τοκομεριδίου, και β) μέσω χρηματικής παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) μετα την παρέλευση ενός (1) έτους.»

13η περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v