Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύσεις από το άλφα ως το... Omega

Η κυρία Χριστίνα Καρδάρα, διευθύντρια της Διεύθυνσης Private Banking της Omega Bank, παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας, αλλά και τα προϊόντα που προσφέρει στο επενδυτικό κοινό.

Λύσεις από το άλφα ως το... Omega
Η κυρία Χριστίνα Καρδάρα, διευθύντρια της Διεύθυνσης Private Banking της Omega Bank, παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας, αλλά και τα προϊόντα που προσφέρει στο επενδυτικό κοινό.

Όπως επισημαίνει, στα δύο χρόνια λειτουργίας του private banking, το χαρτοφυλάκιο των καταθέσεων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ των δανείων στα 93 εκατομμύρια ευρώ.

Συνέντευξη στην Αλεξία Κονάχου

- Σε ποιο κοινό απευθύνεται το private banking της Omega Bank;

Απευθυνόμαστε κυρίως σε πελάτες που διαθέτουν προς επένδυση ποσά της τάξεως των 500.000 ευρώ, ενώ, όπως προβλέπει και η φιλοσοφία της τράπεζας, η διαχείριση των κεφαλαίων δεν γίνεται ”εν λευκώ” αλλά κατόπιν συνεννόησης και με τη σύμφωνη γνώμη του πελάτη. Αφού εξετάσουμε την οικονομική θέση, τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις του πελάτη, δρούμε συμβουλευτικά και δημιουργούμε για την εξυπηρέτηση των προσωπικών αναγκών και απαιτήσεων των πελατών μας προϊόντα ”κομμένα και ραμμένα” στα μέτρα τους.

- Ποιο το ύψος των κεφαλαίων που διαχειρίζεστε;

Στην Ελλάδα το portfolio των καταθέσεων υπολογίζουμε ότι ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ των δανείων στα 93 εκατομμύρια.

- Ποια στρατηγική διαχείρισης, αλλά και προσέγγισης του πελάτη ακολουθείτε;

Όπως είπα και προηγουμένως, η υπηρεσία του private banking της Omega Bank δεν διαχειρίζεται εν λευκώ τα χαρτοφυλάκια των πελατών της. Οι ανθρώπινοι στόχοι, οι προσδοκίες και οι ανάγκες του κάθε πελάτη είναι μοναδικές όσο και καθένας από αυτούς ξεχωριστά. Ως κυριότερη πηγή προέλευσης των νέων πελατών μας μπορεί να θεωρηθεί το δίκτυο των καταστημάτων της Omega Bank. Οι πελάτες έχουν τον προσωπικό τους σύμβουλο, ο οποίος κατανοεί τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους, μελετά και προτείνει λύσεις αποκλειστικά σχεδιασμένες για τα μέτρα τους και καταρτίζει μαζί με τον πελάτη το προσωπικό του χαρτοφυλάκιο, το οποίο παρακολουθείται στενά.

- Τι είδους προϊόντα διαθέτετε στο επενδυτικό κοινό μέσω του private banking;

Τα προϊόντα μας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στα καταθετικά και στα δανειακά. Το private banking απευθύνεται σε ιδιώτες για επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προσφέροντας λύσεις με προϊόντα και υπηρεσίες του εσωτερικού, όπως καταθέσεις, συνάλλαγμα, Αμοιβαία Κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές, στεγαστικά δάνεια, επενδυτικά δάνεια, δάνεια για αγορά σκαφών (yacht financing), ασφαλιστικά προϊόντα και πιστωτικές κάρτες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η θυγατρική της Omega Bank, Omega Kahn Financial Services SA, με έδρα τη Γενεύη, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό ενός μακροπρόθεσμου περιουσιακού προγραμματισμού, προσαρμοσμένου στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

- Ποιες παραμέτρους λαμβάνετε υπόψη σας πριν δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο;

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να τονίσω ότι ποτέ δεν προτείνουμε κάποιο χαρτοφυλάκιο αν προηγουμένως δεν καταγράψουμε τα δεδομένα και τις απαιτήσεις του πελάτη, τα οποία συνοψίζονται στον χρονικό ορίζοντα, στο νόμισμα της επένδυσης, στη διάθεσή του να τοποθετηθεί και σε άλλα νομίσματα, στην ανάγκη του για ρευστότητα και τέλος στις αποδόσεις που επιθυμεί να διεκδικήσει. Αν, για παράδειγμα, ο χρονικός ορίζοντας ενός ενδιαφερομένου ορίζεται στα 5 χρόνια αλλά την ίδια στιγμή απαιτεί ρευστότητα και αποδόσεις της τάξεως του 8%, το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε είναι να εκλογικεύσουμε τις απαιτήσεις του και να του εξηγήσουμε ποιος θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του, σύμφωνα με το προφίλ και τις ανάγκες που θέλει να εξυπηρετήσει.

*Αναδημοσίευση από το φύλλο 288 της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & Επενδύσεις”


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v