Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Μαυρογονάτου: Ωρα προσεκτικής επενδυτικής δράσης

Η κ. Έλενα Μαυρογονάτου, γενική διευθύντρια του τμήματος Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας, σκιαγραφεί τη δράση, τους στόχους και τις επιδιώξεις του Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας και την ίδια στιγμή δίνει το στίγμα των αγορών κατά την παρούσα συγκυρία.

Ε.Μαυρογονάτου: Ωρα προσεκτικής επενδυτικής δράσης
Η κ. Έλενα Μαυρογονάτου, γενική διευθύντρια του τμήματος Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας, σκιαγραφεί τη δράση, τους στόχους και τις επιδιώξεις του Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας και την ίδια στιγμή δίνει το στίγμα των αγορών κατά την παρούσα συγκυρία.

Μάλιστα, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει, παρά το γεγονός ότι οι αγορές δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει ακόμη προς ποια κατεύθυνση οδεύουν, το σίγουρο είναι ότι έχουν ήδη αρχίσει να ”δημιουργούνται ερείσματα για την επιστροφή των επενδυτών στην ενεργό δράση”.

Συνέντευξη στην Αλεξία Κονάχου

Σε ποιο κοινό απευθύνεται το Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας;

Το Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας δραστηριοποιείται με χαρτοφυλάκια της τάξεως των 200.000 ευρώ και άνω. Χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε και με ποσά κατά τι μικρότερα, εάν τυγχάνει να διαθέτουν κάποιο ενδιαφέρον. Αλλά επειδή οι αριθμοί είναι κάπως ψυχροί, θα πρέπει να προσθέσω ότι αντιμετωπίζουμε τον πελάτη προσωπικά και σε καμία περίπτωση δεν βλέπουμε μόνο το κομμάτι της διαχείρισης της κινητής περιουσίας του.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αφού εξετάσουμε την οικονομική θέση, τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις του πελάτη, δρούμε και συμβουλευτικά, αντιμετωπίζοντας ζητήματα που ενδεχομένως, για παράδειγμα, να αφορούν κληρονομικά ή επιχειρηματικά ζητήματα.

Ποιο το συγκριτικό πλεονέκτημα του Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας;

Εκτιμώ ότι προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση μέσω μιας ιδιαίτερα προσεκτικής και επαγγελματικής προσέγγισης στη διαχείριση των κεφαλαίων. Παράλληλα, όμως, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες υψηλού εισοδήματος τις ολοκληρωμένες τραπεζικές, επενδυτικές και οικονομικές υπηρεσίες ”που κόβονται και ράβονται στα μέτρα των προσωπικών αναγκών τους”.

Με άλλα λόγια στο Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας δεν αρκούμαστε στο να ”λανσάρουμε” ”μοντελοποιημένα” προϊόντα ή απλώς έτοιμα προϊόντα της τράπεζας. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε tailor made προϊόντα, τα οποία, όπως το λέει και η λέξη, είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Ποια προϊόντα διαθέτετε στο κοινό σας;

Στόχος μας είναι η επίτευξη της καλύτερης ισορροπίας μεταξύ κινδύνου και απόδοσης μέσω μιας ευρείας γκάμας επενδύσεων και προϊόντων. Για τον σκοπό αυτό στο Private Banking της Εγνατίας Τράπεζας ”εκμεταλλευόμαστε” τις συνεργασίες μας με τους ξένους χρηματοοικονομικούς οίκους για να δημιουργήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα για απαιτητικούς πελάτες.

Ειδικότερα, διαθέτουμε structured products συνδεδεμένα είτε με χρηματιστηριακούς δείκτες είτε με ”καλάθι” μετοχών είτε ακόμα και με την πορεία νομισμάτων. Προϊόντα fund of funds, hedge funds για απαιτητικούς και τολμηρούς πελάτες, Αμοιβαία Κεφάλαια και επιπλέον repos/swaps, καταθέσεις εγγυημένου κεφαλαίου με δυνατότητα υψηλής απόδοσης, τοποθετήσεις σε διεθνή ομόλογα και μετοχές κ.ο.κ.

Ποιες οι εκτιμήσεις σας για την πορεία τόσο της ελληνικής όσο και των διεθνών αγορών;

Τίποτε δεν έχει ”κριθεί” ακόμη στις αγορές, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Από τη μια έχουμε το φαινόμενο του αρνητικού πληθωρισμού και από την άλλη τα χαμηλά επιτόκια. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα την κίνηση των αγορών.

Πρόκειται για μια ”ιδιόμορφη” περίοδο, όπου παρατηρούμε, για παράδειγμα, ταυτόχρονη άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών και των αγορών ομολόγων, τα οποία σημειωτέον εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, παρά τη φιλολογία περί ”φούσκας”, προεξοφλώντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Η παρούσα συγκυρία είναι αρκετά ”παράδοξη” και το σίγουρο είναι ότι προσφέρει ερείσματα για την επιστροφή των επενδυτών στην ενεργό δράση. Σε κάθε περίπτωση όμως οι κινήσεις των επενδυτών θα πρέπει να είναι προσεκτικές και μελετημένες.

*Αναδημοσίευση από το φύλλο 278 της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & Επενδύσεις” (18 Ιουλίου)

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v