Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τριπλή κίνηση - έκπληξη στα επιτόκια

Αμετάβλητα διατηρεί όλα τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων και παράλληλα μειώνει τα σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων, η Εθνική Τράπεζα. Επίσης, η τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων ταμιευτηρίου.

Εθνική: Τριπλή κίνηση - έκπληξη στα επιτόκια
Η Εθνική Τράπεζα, αυξάνει τα επιτόκια καταθέσεων ταμιευτηρίου, διατηρεί αμετάβλητα όλα τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων και μειώνει τα σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, με τη νέα της τιμολογιακή πολιτική, η Εθνική Τράπεζα απορροφά το σύνολο των μέχρι σήμερα δύο συνεχόμενων αυξήσεων της ΕΚΤ, διατηρώντας σταθερά τα επιτόκια των δανείων καταναλωτικής πίστης, πιστωτικών καρτών, στεγαστικών δανείων και επιχειρηματικών δανείων που καθορίζει η ίδια.

Περαιτέρω, παρά το διαφαινόμενο περιβάλλον αυξητικών επιτοκίων, μειώνει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων με σταθερό επιτόκιο από 0,70% έως και 1,10% κατά περίπτωση, με σκοπό να προσφέρει εναλλακτικά δανειακά προϊόντα που παρέχουν σταθερότητα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Στην ίδια κατεύθυνση της προστασίας του καταναλωτή στη σημερινή συγκυρία αυξήσεων των επιτοκίων, η Τράπεζα εισάγει δύο νέα προϊόντα, με τα οποία παρέχεται δυνατότητα σταθερής δόσης σε στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου ή προστασία έναντι μελλοντικών αυξήσεων του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα σε περίπτωση μειώσεων των επιτοκίων στο μέλλον.

Τα επιτόκια που συνδέονται συμβατικά με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ αναπροσαρμόζονται ανάλογα.

Ειδικότερα:

1. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Στο τομέα των Καταθέσεων η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε την αύξηση κατά 0,25% των επιτοκίων των αποταμιευτικών λογαριασμών των μισθωτών και συνταξιούχων, που προσφέρει ο λογαριασμός ”ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΟΣ – PLUS”.

Ο λογαριασμός αυτός συνδέεται με πλήθος ειδικών προνομίων και υπηρεσιών. Πρόθεση της Τράπεζας είναι να προωθήσει τις υπηρεσίες και τα προνόμια αυτά στο σύνολο των μισθωτών και συνταξιούχων των οποίων οι μισθοί και οι συντάξεις κατατίθενται στην Εθνική.

Τα νέα επιτόκια που ισχύουν στο λογαριασμό αυτό από 17/3/2006 είναι:



* Aπό 0-5.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 0,75% (τόκος από το πρώτο ευρώ)

* Aπό 5.000-60.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 1,25%

* Aπό 60.000-150.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 1,45%

* πάνω από 150.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 1,65%



Αμετάβλητα παραμένουν τα επιτόκια των δανειακών διευκολύνσεων που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο ”ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΟΣ – PLUS”.

Σε ότι αφορά τους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου, η Εθνική αποφάσισε την ισόποση αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων με αυτή του βασικού επιτοκίου της Ε.Κ.Τ (+0,25%) για ποσά από 30.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ και αύξηση κατά 0,10% για ποσά από 15.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ.

Τα νέα επιτόκια που ισχύουν στο ταμιευτήριο από 17/3/2006 είναι:

* Από 0-15.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 0,50% (τόκος από το πρώτο ευρώ)

* Από 15.000-30.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 0,60%

* Από 30.000-60.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 0,75%

* Από 60.000-150.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 1,20%

* πάνω από 150.000 ευρώ το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 1,40%

2. ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Στο χώρο της στεγαστικής πίστης η Εθνική Τράπεζα μειώνει τα επιτόκια δανείων με σταθερό επιτόκιο, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:

* ΕΣΤΙΑ 3 με σταθερό επιτόκιο από 4,20% για τα τρία πρώτα χρόνια (μειωμένο κατά 0,70%)

* ΕΣΤΙΑ 5 με σταθερό επιτόκιο από 4,50% για τα πέντε πρώτα χρόνια (μειωμένο κατά 1,00%)

* ΕΣΤΙΑ 10 με σταθερό επιτόκιο από 5,10% για τα δέκα πρώτα χρόνια (μειωμένο κατά 1,10%)

* ΕΣΤΙΑ 15 με σταθερό επιτόκιο από 5,30% για τα δεκαπέντε πρώτα χρόνια (μειωμένο κατά 1,10%)

* ΕΣΤΙΑ 20 με σταθερό επιτόκιο από 5,50% για τα είκοσι πρώτα χρόνια (μειωμένο κατά 1,00%)

Μετά τη λήξη της περιόδου σταθερού επιτοκίου τα παραπάνω δάνεια μετατρέπονται σε κυμαινομένου επιτοκίου μέγιστης διάρκειας 40 ετών.

3. ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τη δημιουργία δύο νέων και καινοτόμων στεγαστικών δανείων, το ”ΕΣΤΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΣΗ” και το ”ΕΣΤΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ – 5”.

ΕΣΤΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΣΗ. Η Εθνική Τράπεζα πρωτοπορεί προσφέροντας στον πελάτη σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου ανεξάρτητα από τις μελλοντικές μεταβολές των επιτοκίων, παρέχοντας ταυτόχρονα κυμαινόμενο επιτόκιο.

Σε περίπτωση που τα επιτόκια μειωθούν, ο πελάτης θα επωφεληθεί καθώς θα εξοφλήσει νωρίτερα το δάνειο του. Αντίθετα σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων, η δόση του δανείου δεν μεταβάλλεται, αλλά παρατείνεται η περίοδος αποπληρωμής με ανώτατο όριο τα 10 έτη.

ΕΣΤΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ - 5. Το δάνειο αυτό έχει προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες της αγοράς και προσφέρει προστασία για τα 5 πρώτα χρόνια του δανείου από τυχόν αυξήσεις του επιτοκίου της Ε.Κ.Τ. πάνω από 1,5%

Η διάρκεια του δανείου αυτού, είναι έως 20 χρόνια και το επιτόκιο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό: 4,10%. Στη διάρκεια της πρώτης 5ετίας, ανεξάρτητα του ύψους των αυξήσεων του επιτοκίου της ΕΚΤ, σε καμία περίπτωση το συνολικό επιτόκιο με το οποίο θα επιβαρυνθεί το δάνειο δεν θα υπερβεί το 5,60%. Αντίθετα ο πελάτης επωφελείται πλήρως από τυχόν μειώσεις των επιτοκίων της Ε.Κ.Τ. στην ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v