Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέα προϊόντα ”Κεφάλαιο PLUS”

Για την περίοδο από 21 μέχρι και 28 Δεκεμβρίου 2005, τα καταστήματα της Τράπεζας προσφέρουν στο ευρύ επενδυτικό κοινό δύο νέα προϊόντα ”ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS” της μορφής αυτής, ένα σε ευρώ (FTSE ASE 20 ΚΙΝΗΤΟΥ ΕΥΡΟΥΣ) και ένα σε δολάριο Η.Π.Α. (ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΗΠΑ - ΑΝΑΚΛΗΤΟ).

Εθνική: Νέα προϊόντα ”Κεφάλαιο PLUS”
Στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει καταθετικά - επενδυτικά προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο νόμισμα.

Τα προϊόντα ”κεφάλαιο plus” είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Για την περίοδο από 21 μέχρι και 28 Δεκεμβρίου 2005, τα καταστήματα της Τράπεζας προσφέρουν στο ευρύ επενδυτικό κοινό δύο νέα προϊόντα της μορφής αυτής, ένα σε ευρώ (FTSE ASE 20 ΚΙΝΗΤΟΥ ΕΥΡΟΥΣ) και ένα σε δολάριο Η.Π.Α. (ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΗΠΑ - ΑΝΑΚΛΗΤΟ).

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι EUR5.000 ή USD5.000, αντίστοιχα. Και τα δύο προϊόντα έχουν διάρκεια 2 έτη, με έναρξη την 29/12/2005 και λήξη την 28/12/2007.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

- ”FTSE ASE 20 ΚΙΝΗΤΟΥ ΕΥΡΟΥΣ” (σε ευρώ)

Το προϊόν προσφέρει δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20® και η λειτουργία του βασίζεται σε τριμηνιαίες παρατηρήσεις, 2 εργάσιμες ημέρες πριν τη λήξη κάθε τρίμηνης περιόδου.

Ειδικότερα, ο επενδυτής λαμβάνει κάθε τρίμηνο απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη):

- 3,75%, εάν η τιμή του δείκτη FTSE/ASE-20® στο τέλος κάθε τριμήνου βρίσκεται εκτός εύρους +/-5% σε σχέση με την τιμή έναρξής του (αρχή του τριμήνου).

- 0,50%, σε κάθε άλλη περίπτωση.

- ”ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΗΠΑ – ΑΝΑΚΛΗΤΟ” (σε δολάρια Η.Π.Α.)

Το προϊόν προσφέρει δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με την πορεία του 3μηνου επιτοκίου LIBOR Δολαρίου Η.Π.Α. Ειδικότερα, ο επενδυτής λαμβάνει, κάθε τρίμηνο, απόδοση 6% (μικτή, ετησιοποιημένη):

- εγγυημένη για το πρώτο τρίμηνο

- για τα επόμενα τρίμηνα, εφόσον το επιτόκιο LIBOR Δολαρίου Η.Π.Α. 3 μηνών δεν υπερβαίνει, κατά τις ημερομηνίες παρατηρήσεων (δύο εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη κάθε τοκοφόρου περιόδου), το προκαθορισμένο για κάθε περίοδο οριακό επίπεδο (5,25% για το 2ο, 3ο και 4ο τρίμηνο και 5,50% για το 5ο, 6ο, 7ο και 8ο τρίμηνο).

Η Τράπεζα έχει το δικαίωμα να προβεί σε ανάκληση του προϊόντος πριν το τέλος της 2ετίας.



Σημειώνεται ότι το προϊόν Κεφάλαιο Plus ”ΜΙΚΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ” τριετούς διαρκείας, που έληξε την 16/12/2005, απέφερε στους επενδυτές ιδιαίτερα σημαντική απόδοση.

Συγκεκριμένα, το προϊόν είχε συνολική μικτή απόδοση 32,64%, δηλ. 9,8% ετησιοποιημένη.

Με το εν λόγω προϊόν συνδυάστηκαν αποτελεσματικά η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών προς το συμφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v