Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέα προϊόντα από τη σειρά ”κεφάλαιο plus”

Στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει καταθετικά - επενδυτικά προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο νόμισμα.

Εθνική: Νέα προϊόντα από τη σειρά ”κεφάλαιο plus”
Στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει καταθετικά - επενδυτικά προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο νόμισμα.

Τα προϊόντα ”κεφάλαιο plus” είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Για την περίοδο από 28 Νοεμβρίου μέχρι και 2 Δεκεμβρίου 2005, τα καταστήματα της Τράπεζας προσφέρουν στο ευρύ επενδυτικό κοινό δύο νέα προϊόντα της μορφής αυτής, ένα σε ευρώ (FTSE ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΕΥΡΩ) και ένα σε δολάριο Η.Π.Α. (FTSE ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ). Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι EUR5.000 ή USD5.000, αντίστοιχα.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

* ”FTSE ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΕΥΡΩ ” και ”FTSE ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ

Και τα δύο προϊόντα έχουν διάρκεια 6 μήνες, με έναρξη την 5/12/2005 και λήξη την 5/6/2006 και προσφέρουν δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE 20. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι η θέση του επενδυτή ως προς την πορεία του δείκτη δεν είναι προκαθορισμένη, αλλά προσδιορίζεται από την τιμή του δείκτη στις 5/1/2006.

Ειδικότερα, ο επενδυτής εξασφαλίζει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη) 0,50% για το προϊόν σε ευρώ και 1,50% για το προϊόν σε δολάρια.

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα επίτευξης σημαντικά υψηλότερης απόδοσης, ανάλογα με την πορεία του δείκτη FTSE/ASE 20:

* Μέγιστη απόδοση 4% (μικτή, ετησιοποιημένη) για το ”FTSE ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΕΥΡΩ

* Μέγιστη απόδοση 7% (μικτή, ετησιοποιημένη) για το ”FTSE ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι δύο προϊόντα της σειράς ”Κεφάλαιο Plus” που έληξαν πρόσφατα απέφεραν στους επενδυτές σημαντικές αποδόσεις.

Ειδικότερα, το 2ετούς διάρκειας προϊόν ”FTSE ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ” που έληξε στις 18/11/2005 είχε συνολική μικτή απόδοση 17,35%, δηλ. 8,33% ετησιοποιημένη.

Το 6μηνης διάρκειας προϊόν ”FTSE ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (II)” που έληξε στις 3/11/2005 είχε απόδοση 4% (μικτή, ετησιοποιημένη).



Με τα εν λόγω προϊόντα συνδυάστηκαν αποτελεσματικά η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών προς το συμφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v