Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Τράπεζα: Νέα προϊόντα ”κεφάλαιο plus”

Τα καταθετικά - επενδυτικά προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο νόμισμα διαθέτει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της.

Εθνική Τράπεζα: Νέα προϊόντα ”κεφάλαιο plus”
Τα καταθετικά - επενδυτικά προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο νόμισμα διαθέτει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της.

Τα προϊόντα ”κεφάλαιο plus” είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Για την περίοδο από 24 μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2005, τα καταστήματα της Τράπεζας προσφέρουν στο ευρύ επενδυτικό κοινό τρία νέα προϊόντα της μορφής αυτής, δύο σε ευρώ (FTSE ΑΝΟΔΙΚΟ και EUR/USD ΑΝΟΔΙΚΟ ΣΕ ΕΥΡΩ) και ένα σε δολάριο Η.Π.Α. (EUR/USD ΑΝΟΔΙΚΟ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ).

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 5.000 ευρώ ή 5.000 δολάρια, αντίστοιχα.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

* ” EUR/USD ΑΝΟΔΙΚΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ” και ”EUR/USD ΑΝΟΔΙΚΟ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ”

Και τα δύο προϊόντα έχουν διάρκεια 3 μήνες, με έναρξη την 1/11/2005 και λήξη την 1/2/2006 και προσφέρουν δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου (EUR/USD).

Εάν την 31/1/2006 η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15.30 ώρα Ελλάδος) είναι υψηλότερη τουλάχιστον κατά 2% σε σχέση με την αντίστοιχη ισοτιμία έναρξης, ο επενδυτής, λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη) 3,50% για το ”EUR/USD ΑΝΟΔΙΚΟ ΣΕ ΕΥΡΩ” και 6,50% για το ”EUR/USD ΑΝΟΔΙΚΟ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ”

Σε αντίθετη περίπτωση, ο επενδυτής λαμβάνει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη) 0,50% για το προϊόν σε ευρώ και 1,50% για το προϊόν σε δολάριο Η.Π.Α.

* ”FTSE ΑΝΟΔΙΚΟ”

Το προϊόν έχει διάρκεια 6 μήνες, με έναρξη 1/11/2005 και λήξη 3/5/2006 και προσφέρει δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE /ASE-20.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη) 3,50% εάν την 2/5/2006 η τιμή κλεισίματος του δείκτη FTSE /ASE-20 είναι υψηλότερη τουλάχιστον κατά 3% σε σχέση με την τιμή του στην έναρξη ή 0,50% (Ελάχιστη Εγγυημένη Απόδοση), σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v