Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στο 3,90% η απόδοση του Diamond FTSE

Στο 3,90% ανήλθε η απόδοση του προϊόντος ”Diamond FTSE Ανόδου VIII”, που έληξε την 9η Μαρτίου 2005, γνωστοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ από σήμερα 15/3/05 ξεκινά η διάθεση του ”Diamond 5Υ Callable – Libor IIΙ”.

Πειραιώς: Στο 3,90% η απόδοση του Diamond FTSE
Στο 3,90% ανήλθε η απόδοση του προϊόντος ”Diamond FTSE Ανόδου VIII”, της σειράς των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου ”Πειραιώς Diamonds”, που έληξε την 9η Μαρτίου 2005, γνωστοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σειρά ”Πειραιώς Diamonds” έχει στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του καταθέτη/επενδυτή για εναλλακτικές λύσεις τοποθέτησης, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις εκτιμήσεις για την πορεία των αγορών.

Από την Τρίτη 15/3/2005 έως και την Παρασκευή 1/4/2005 θα γίνονται οι εγγραφές για το νέο προϊόν της σειράς ”Πειραιώς Diamonds”. Αυτή η έκδοση απευθύνεται σε πελάτες που έχουν καταθέσεις σε δολάρια Αμερικής και οι οποίοι επιθυμούν να καρπωθούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου Libor 6 μηνών (6m USD Libor) και παράλληλα την κατά 100% εγγύηση του αρχικού τους κεφαλαίου, στη λήξη.

Τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος είναι:

Diamond 5Υ Callable – Libor IIΙ

Προθεσμιακή κατάθεση σε δολάρια ΗΠΑ, μέγιστης διάρκειας 5 ετών. Η καταβολή των τόκων (εφ’ όσον προκύψουν) γίνεται ανά εξάμηνο και είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου Libor 6 μηνών (6 months USD Libor).

Συγκεκριμένα ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη κάθε περιόδου ετησιοποιημένη απόδοση η οποία θα καθορίζεται από τον αριθμό των ημερών που το 6m USD Libor βρίσκεται εντός ενός προκαθορισμένου, για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, εύρους τιμών. Η μέγιστη δυνητική απόδοση (ετησιοποιημένη) ανά εξάμηνο ξεκινά από το 4,50% και μπορεί να ανέλθει έως το 13,50% για το τελευταίο εξάμηνο της κατάθεσης.

Η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να λήξει πρόωρα την κατάθεση στο σύνολό της από το πέρας του πρώτου εξαμήνου (συγκεκριμένα τη ημέρα καταβολής των τόκων), και κάθε εξάμηνο στη συνέχεια, καταβάλλοντας στον επενδυτή το 100% του κεφαλαίου του, καθώς και τους τόκους (αν προκύψουν) για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στο παραπάνω προϊόν είναι 6.000 δολάρια, ενώ η έναρξη της κατάθεσης είναι στις 4/4/2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v