Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέα επενδυτικά προιόντα ”Κεφάλαιο Plus”

Στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει μία νέα σειρά των καταθετικών - επενδυτικών προϊόντων ”κεφάλαιο plus”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Εθνική: Νέα επενδυτικά προιόντα ”Κεφάλαιο Plus”
Στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει μία νέα σειρά των καταθετικών - επενδυτικών προϊόντων ”κεφάλαιο plus”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Τα δύο νέα προϊόντα της σειράς αυτής προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας από 21 μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2005.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

* ”ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ Η.Π.Α. - ΑΝΑΚΛΗΤΟ”

Πρόκειται για επένδυση σε ευρώ με απόδοση συνδεδεμένη με το επιτόκιο LIBOR Δολαρίου Η.Π.Α. 3 μηνών.

Το προϊόν έχει διάρκεια 3 έτη, με έναρξη την 1/3/2005 και λήξη την 3/3/2008. Η Τράπεζα έχει το δικαίωμα να προβεί σε ανάκληση του προϊόντος πριν το τέλος της 3ετίας.

Ο επενδυτής λαμβάνει, κάθε τρίμηνο, απόδοση 4,00% σε ευρώ (ετησιοποιημένη):

- εγγυημένη για το πρώτο τρίμηνο,

- για τα επόμενα τρίμηνα, εφόσον το επιτόκιο LIBOR Δολαρίου Η.Π.Α. 3 μηνών δεν υπερβαίνει, κατά τις Ημερομηνίες Παρατηρήσεων (δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη κάθε τριμήνου), το προκαθορισμένο για κάθε περίοδο επίπεδο, το οποίο είναι ένα προκαθορισμένο επιτόκιο, που ανέρχεται κλιμακωτά, κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, από το 3,75 % έως το 5%.

Η Τράπεζα έχει το δικαίωμα πρόωρης λήξης του προϊόντος από το τέλος του πρώτου τριμήνου και, στη συνέχεια, ανά τρίμηνο. Στην περίπτωση αυτή ο επενδυτής διατηρεί τις μέχρι τότε καταβολές τόκων και του επιστρέφεται το αρχικό κεφάλαιο.

- ”ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS FTSE UP (XIII) ”

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20.

Το προϊόν έχει διάρκεια 3 μήνες, με έναρξη την 1/3/2005 και λήξη την 1/6/2005.

Ειδικότερα, ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη):

- 3,50%, αν η τιμή κλεισίματος του δείκτη FTSE/ASE-20 την 31/5/2005 είναι μεγαλύτερη κατά 2% τουλάχιστον από την αντίστοιχη τιμή της ημερομηνίας έναρξης.

Ενημέρωση για τα νέα αυτά προϊόντα παρέχεται από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας στο Internet www.nbg.gr.

Σημειώνεται ότι η ετησιοποιημένη απόδοση του προϊόντος ”Κεφάλαιο Plus EUR/USD ΚΑΘΟΔΙΚΟ”, που έληξε στις 8 Φεβρουαρίου 2005, ανήλθε σε 4%, συνδυάζοντας αποτελεσματικά την επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης και την βραχυχρόνια δέσμευσή του.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών προς το συμφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v