Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Aπόδοση 3,75% από το Κεφάλαιο Plus FTSE III

Απόδοση 3,75% (ετησιοποιημένη) απέφερε στους επενδυτές το προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου ”Κεφάλαιο Plus Τελικού Εύρους FTSE (III)” της Εθνικής Τράπεζας, που έληξε στις 3/9/2004.

ΕΤΕ:  Aπόδοση 3,75% από το Κεφάλαιο Plus FTSE III
Απόδοση 3,75% (ετησιοποιημένη) απέφερε στους επενδυτές το προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου ”Κεφάλαιο Plus Τελικού Εύρους FTSE (III)” της Εθνικής Τράπεζας, που έληξε στις 3/9/2004.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ”Κεφάλαιο Plus FTSE Τελικού Εύρους (ΙΙΙ)”, τρίμηνης διάρκειας (3/6-3/9/2004), είχε συνδεθεί με την πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE-20 και παρείχε 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου.

Προϋπόθεση για την επίτευξη της αυξημένης απόδοσης ήταν η τιμή του δείκτη στη λήξη του προϊόντος να βρίσκεται εντός του εύρους –7% έως +7% (των ορίων συμπεριλαμβανομένων) σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή στην έναρξη του προϊόντος.

Σημειώνεται ακόμα, ότι με το εν λόγω προϊόν συνδυάστηκε άριστα η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης και την βραχυχρόνια δέσμευσή του.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών προς το συμφέρον των επενδυτών.

Κατά την τρέχουσα περίοδο (6 έως και 10 Σεπτεμβρίου 2004) βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διάθεση, από την Εθνική Τράπεζα, νέας σειράς προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου ”Κεφάλαιο Plus”, τα οποία προσφέρουν αποδόσεις μέχρι 4,5%. Πρόκειται για τα προϊόντα:

* ”Κεφάλαιο Plus EUR/USD ΑΝΟΔΙΚΟ (II)”, τρίμηνης περίπου διάρκειας. Η απόδοσή του είναι συνδεδεμένη με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου Η.Π.Α. και μπορεί να διαμορφωθεί στο 4,25% (ετησιοποιημένη) εάν στη λήξη του προϊόντος η ισοτιμία EUR/USD είναι μεγαλύτερη ή ίση (άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου Η.Π.Α.) κατά 2% τουλάχιστον, σε σύγκριση με την αντίστοιχη ισοτιμία κατά την έναρξη του προϊόντος.

* ”Κεφάλαιο Plus FTSE ΔΙΠΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΥΡΟΥΣ”, τρίμηνης περίπου διάρκειας. Η απόδοσή του είναι συνδεδεμένη με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20 και μπορεί να διαμορφωθεί (ετησιοποιημένη) είτε στο 4,50% εάν η τιμή του δείκτη στη λήξη του προϊόντος βρίσκεται εντός του εύρους –3% έως +3% (των ορίων συμπεριλαμβανομένων) σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή στην έναρξη του προϊόντος, είτε στο 2,50% εάν η τιμή του δείκτη στη λήξη του προϊόντος βρίσκεται εντός του εύρους -7% έως +7% (των ορίων συμπεριλαμβανομένων) σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή στην έναρξη του προϊόντος.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής για τα προϊόντα ”Κεφάλαιο Plus” είναι 14.500 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v