Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Νέα προϊόντα της σειράς ”Κεφάλαιο Plus”

Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”Κεφάλαιο plus” προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουλίου 2004.

ΕΤΕ: Νέα προϊόντα της σειράς ”Κεφάλαιο Plus”
Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”Κεφάλαιο plus” προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 6 Ιουλίου 2004.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Σημειώνεται, πως τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

* ”Κεφάλαιο Plus EUR/GBP Ανοδικό”. Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την ισοτιμία του ευρώ έναντι της λίρας Αγγλίας. Το προϊόν έχει διάρκεια 1 μήνα, με έναρξη την 7/7/2004 και λήξη την 3/8/2004. Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη):4%, αν την 2/8/2004 η ισοτιμία EUR/GBP (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15.30 ώρα Ελλάδος) είναι μεγαλύτερη ή ίση (άνοδος του ευρώ έναντι της λίρας Αγγλίας) κατά 1% τουλάχιστον, σε σύγκριση με την αντίστοιχη ισοτιμία κατά την έναρξη του προϊόντος.

* ”Κεφάλαιο Plus FTSE UP (X)”. Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20. Η διάρκεια του προϊόντος είναι 6 μήνες, με έναρξη την 7/7/2004 και λήξη την 22/12/2004.Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη):4%, αν η τιμή κλεισίματος του δείκτη FTSE/ASE-20 την 21/12/2004 είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τιμή της ημερομηνίας έναρξης κατά 3% τουλάχιστον.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το προϊόν ”Κεφάλαιο Plus FTSE UP (IV)”, που έληξε την 18/6/2004, απέφερε στους επενδυτές ετησιοποιημένη απόδοση 4,75%.

Το προϊόν είχε ημερομηνία έναρξης την 22/12/2003 και παρείχε 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου, ενώ προϋπόθεση για την επίτευξη της αυξημένης απόδοσης ήταν η άνοδος της τιμής του δείκτη FTSE/ASE-20 τουλάχιστον κατά 5% στη λήξη του προϊόντος, έναντι της αντίστοιχης τιμής στην έναρξη του προϊόντος.



Τονίζεται, επίσης, πως με το εν λόγω προϊόν ”Κεφάλαιο Plus” συνδυάστηκε άριστα η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης και τη μικρή διάρκεια δέσμευσης του κεφαλαίου.

Τέλος, αναφέρεται, πως τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ευέλικτες και αποδοτικές επενδυτικές στρατηγικές, συνδυασμένες με την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v