Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σειρά δανειακών προϊόντων από Marfin Bank

Tη νέα σειρά δανειακών προϊόντων Marfin Flexi, που αποτελείται από τα προϊόντα Marfin Flexi Overdraft και Marfin Flexi Mortage δημιούργησε και διαθέτει η Marfin Bank στο επενδυτικό κοινό.

Νέα σειρά δανειακών προϊόντων από Marfin Bank
Tη νέα σειρά δανειακών προϊόντων Marfin Flexi, δημιούργησε και διαθέτει η Marfin Bank στο επενδυτικό κοινό.

Τα προϊόντα αυτά έρχονται να καλύψουν και τις δανειακές ανάγκες των πελατών της Τράπεζας με κύρια χαρακτηριστικά την απόλυτη ευελιξία και το άκρως ανταγωνιστικό κόστος.

Τα δύο πρώτα προϊόντα της σειράς είναι:

- Το Marfin Flexi Overdraft ένα καταθετικό και δανειακό προνομιακό λογαριασμό με στόχο την κάλυψη αναγκών ρευστότητας των πελατών και με όρια υπερανάληψης από 6.000 ευρώ μέχρι και 150.000 ευρώ.

- Το Marfin Flexi Mortage ένα ιδιαίτερο ευέλικτο και ανταγωνιστικό στεγαστικό δάνειο το οποίο καλύπτει όλες τις στεγαστικές ανάγκες των πελατών, επισκευές ακινήτων, αγορά ακινήτων για επαγγελματική ή επενδυτική εκμετάλλευση, μεταφορά υφισταμένου δανείου καθώς και άμεση χρηματοδότηση αγοράς νέας κατοικίας πριν την πώληση της παλαιάς (bridge financing).

Ειδικότερα, το Marfin Flexi Overdraft είναι ένας καταθετικός και δανειακός προνομιακός λογαριασμός με στόχο την κάλυψη αναγκών ρευστότητας του πελάτη. O πελάτης έχει την ευελιξία να χρησιμοποιεί το όριο υπεραναλήψεως όπως επιθυμεί με την υποχρέωση να καταβάλλει τους τόκους ανά ημερολογιακό τρίμηνο.

Τα όρια υπερανάληψης κυμαίνονται από 6.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Ο λογαριασμός προσφέρει ελκυστικά κλιμακωτά κυμαινόμενα επιτόκια, Καταθέσεων έως 2,00% (προ φόρων 15%) και Χορηγήσεων από 5,00% με την παροχή εξασφαλίσεων και από 7,50% χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων.

(Τα επιτόκια χορηγήσεων προσαυξάνονται με την εισφορά του Ν.128/75 ήτοι 0,60%).



Σημειώνεται, ότι το επιτόκιο του πελάτη προσδιορίζεται από το Βασικό Επιτόκιο Βραχυπροθέσμων Χορηγήσεων Ιδιωτών, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 7,00% + / - το περιθώριο. Το βασικό επιτόκιο βραχυπροθέσμων χορηγήσεων ιδιωτών είναι συνδεδεμένο με το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων που ορίζεται από το Ευρωσύστημα και ανακοινώνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το επιτόκιο αυτό προσαρμόζεται προς την ίδια κατεύθυνση σε ποσοστό 25% - 125% κάθε μεταβολής του επιτοκίου της ΕΚΤ. Παρέχεται βιβλιάριο επιταγών για την διευκόλυνση των συναλλαγών.

Επίσης, το Marfin Flexi Mortage είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο στεγαστικό δάνειο το οποίο καλύπτει όλες τις στεγαστικές ανάγκες, επισκευές ακινήτων, αγορά ακινήτων για επαγγελματική ή επενδυτική εκμετάλλευση, τη μεταφορά υφιστάμενου δανείου καθώς και την άμεση χρηματοδότηση αγοράς νέας κατοικίας πριν την πώληση της παλαιάς (Bridge Financing).

Τα κύρια και σε μεγάλο βαθμό πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του Marfin Flexi Mortgage είναι τα ακόλουθα:

* Η από κοινού δημιουργία με τον πελάτη ενός προγράμματος αποπληρωμής στα μέτρα του, που του παρέχει παράλληλα την ευελιξία να καταβάλει όποτε επιθυμεί ποσά επιπλέον της προσυμφωνημένης δόσης, μειώνοντας έτσι τους χρεωστικούς τόκους του. Ανά πάσα στιγμή ο πελάτης μπορεί να ξαναπάρει τα επιπλέον αυτά ποσά που κατέθεσε.

* Η εξυπηρέτηση του δανείου είναι χρεολυτική, δηλ. οι δόσεις αποτελούνται από ίσα μέρη κεφαλαίου πλέον των τόκων που αναλογούν, γεγονός που μειώνει το κόστος της συνολικής χρηματοδότησης αφού πληρώνει σταθερά μεγαλύτερο μέρος κεφαλαίου.

* Η δυνατότητα καθορισμού ενός ή περισσοτέρων Balloon Payment(s) στην αρχή ή κατά τη διάρκεια του δανείου.

* Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. απώλεια εισοδήματος) η δυνατότητα αναβολής πληρωμών μέχρι και 1 έτος ή και η δυνατότητα προσαρμογής δόσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα επίπεδα που επιθυμεί ο πελάτης.

* Πρόωρη εξόφληση χωρίς κόστος σε περιόδους κυμαινόμενου επιτοκίου. Σε περιόδους σταθερού επιτοκίου εισπράττεται αποζημίωση, αν προκύπτει, ίση με το κόστος επανεπένδυσης των κεφαλαίων της Τράπεζας.

* Προ-εγκεκριμένο όριο υπερανάληψης έως 5.000 ευρώ, για την κάλυψη άμεσων αναγκών ρευστότητας μέσω του Marfin Flexi Overdraft, με προνομιακό ονομαστικό επιτόκιο 7,00% και χωρίς έξοδα.

Το προϊόν προσφέρεται με ελκυστικό κυμαινόμενο επιτόκιο το οποίο απαρτίζεται από, επιτόκιο βάσης συνδεδεμένο με το Euribor Μηνός και περιθώριο που καθορίζεται ανάλογα με το ποσό, το σκοπό χρηματοδότησης και το ποσοστό της εμπορικής αξίας που χρηματοδοτείται και κυμαίνεται από 1,75% μέχρι και 2,70%. (Το περιθώριο προσαυξάνεται με την εισφ. του Ν.128/75, ήτοι 0,12%).

Ως επιτόκιο βάσης ορίζεται το Euribor Μηνός, όπως αυτό προσδιορίζεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και θα ισχύει για τον επόμενο μήνα.



Επιπλέον προσφέρονται ανταγωνιστικά σταθερά επιτόκια (που επίσης προσαυξάνονται με την εισφορά του Ν.128/75) και που καθορίζονται σύμφωνα με το σκοπό, το ποσό και το ποσοστό χρηματοδότησης και κυμαίνονται:

* Από 4,85% - 5,35% για 3έτη

* Από 5,25% - 5,70% για 5 έτη

* Από 6,05% - 6,50% για 10 έτη

* Από 6,35% - 6,80% για 15 έτη

Τέλος, επισημαίνεται ότι, στα πλαίσια της επενδυτικής φιλοσοφίας του Ομίλου προσφέρεται η δυνατότητα εξισορρόπησης του επιτοκιακού κινδύνου του πελάτη μέσω του δικαιώματος μετατροπής του επιτοκίου από κυμαινόμενο σε σταθερό ανά πάσα στιγμή για ένα μέρος του δανείου ή και για το σύνολο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v