Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου

Ένα νέο προϊόν Εγγυημένου Κεφαλαίου της σειράς ”Πειραιώς Diamonds”, προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, σε όσους επιθυμούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου ευρώ 6 μηνών.

Πειραιώς: Νέο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου
Ένα νέο προϊόν Εγγυημένου Κεφαλαίου της σειράς ”Πειραιώς Diamonds”, προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, σε όσους επιθυμούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου ευρώ 6 μηνών (6m Euribor).

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στο παραπάνω προϊόν είναι 15.000 ευρώ, ενώ η έναρξη της κατάθεσης είναι στις 11/6/2004.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, τα ”Πειραιώς Diamonds”, είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, καθώς και τη δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τις παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, η οποία εξαρτάται από την εξέλιξη της ισοτιμίας κύριων νομισμάτων, την πορεία χρηματιστηριακών δεικτών ή την πορεία των διατραπεζικών επιτοκίων των κυριότερων νομισμάτων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς, για την οποία οι εγγραφές θα γίνονται από την Πέμπτη 27/5/2004 έως και Πέμπτη 10/6/2004 (2 εβδομάδες) με σειρά προτεραιότητας, μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας, είναι: ”Diamond 2Υ Callable – Euribor IΙ”

Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ, μέγιστης διάρκειας 2 ετών και με το δικαίωμα της Τράπεζας να προβεί σε προεξόφληση της πριν το τέλος της 2ετίας.

Επισημαίνεται, πως η απόδοση της κατάθεσης είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου ευρώ 6 μηνών (6m Euribor).

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής λαμβάνει κάθε εξάμηνο απόδοση 4,50% (ετησιοποιημένο), εφόσον το 6m Euribor είναι στη λήξη του κάθε εξαμήνου εντός ενός προκαθορισμένου εύρους τιμών.

Σημειώνεται, πως η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να λήξει πρόωρα τη κατάθεση στο σύνολο της από το πέρας του πρώτου εξαμήνου (συγκεκριμένα τη ημέρα καταβολής των τόκων), και κάθε εξάμηνο στη συνέχεια, καταβάλλοντας στον επενδυτή το 100% του κεφαλαίου του καθώς και τους τόκους (αν προκύψουν) για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Όσον αφορά στους τόκους, εφ όσον προκύπτουν, θα καταβάλλονται στον επενδυτή στο τέλος του κάθε εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v