Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”

Μία νέα σειρά των καταθετικών - επενδυτικών προϊόντων ”κεφάλαιο plus” διαθέτει η Εθνική Τράπεζα από 26 έως 30 Απριλίου. Πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη.

ETE: Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”
Μία νέα σειρά των καταθετικών - επενδυτικών προϊόντων ”κεφάλαιο plus” διαθέτει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της .

Πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Τα δύο νέα προϊόντα της σειράς αυτής, όπως επισημαίνει η Τράπεζα σε ανακοίνωση της, προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας από 26 μέχρι και 30 Απριλίου 2004.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

* ”ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS EUR/USD STEP UP (V)

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου Η.Π.Α.

Το προϊόν έχει διάρκεια 3 μήνες, με έναρξη την 3/5/2004 και λήξη την 3/8/2004.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη, απόδοση 5%(ετησιοποιημένη) αν την 2/8/2004 η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15.30 ώρα Ελλάδος) είναι μεγαλύτερη (άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου) κατά 4% τουλάχιστον, σε σύγκριση με την αντίστοιχη ισοτιμία κατά την έναρξη του προϊόντος και 3% αν την 2/8/2004 η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15.30 ώρα Ελλάδος) είναι μεγαλύτερη (άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου) κατά 2% τουλάχιστον, σε σύγκριση με την αντίστοιχη ισοτιμία κατά την έναρξη του προϊόντος.

* ”ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS FTSE UP (IX)

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 4 μήνες, με έναρξη την 3/5/2004 και λήξη την 3/9/2004.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη, απόδοση (ετησιοποιημένη) 4,25%, αν η τιμή κλεισίματος του δείκτη FTSE/ASE-20 την 2/9/2004 είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τιμή της ημερομηνίας έναρξης κατά 4% τουλάχιστον.

Επιπλέον επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι το προϊόν ”Κεφάλαιο Plus EUR/USD Καθοδικό (III)”, που έληξε την 29/3/2004, απέφερε στους επενδυτές ετησιοποιημένη απόδοση 4,50%. Το προϊόν είχε ημερομηνία έναρξης την 27/1/2004 και παρείχε 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου, ενώ προϋπόθεση για την επίτευξη της αυξημένης απόδοσης ήταν η πτώση της ισοτιμίας EUR/USD τουλάχιστον κατά 2% στο τέλος της διάρκειας του προϊόντος, έναντι της αντίστοιχης ισοτιμίας στην έναρξη του προϊόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v