Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Δύο νέα προϊόντα ”Πειραιώς Diamonds”

Δύο νέα προϊόντα Εγγυημένου Κεφαλαίου της σειράς ”Πειραιώς Diamonds”, προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς. Οι εγγραφές θα γίνονται από τη Δευτέρα 15/3/2004 έως και Δευτέρα 29/3/2004.

Πειραιώς: Δύο νέα προϊόντα ”Πειραιώς Diamonds”
Δύο νέα προϊόντα Εγγυημένου Κεφαλαίου της σειράς ”Πειραιώς Diamonds”, προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του καταθέτη/επενδυτή για εναλλακτικές λύσεις τοποθέτησης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή η έκδοση απευθύνεται σε πελάτες που έχουν καταθέσεις σε Ευρώ και οι οποίοι επιθυμούν να καρπωθούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την άνοδο ή τη πτώση της ισοτιμίας EUR/USD.

Τα ”Πειραιώς Diamonds”, είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, καθώς και τη δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τις παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, η οποία εξαρτάται από την εξέλιξη την ισοτιμίας κύριων νομισμάτων ή την πορεία χρηματιστηριακών δεικτών.

Τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς, για την οποία οι εγγραφές θα γίνονται από τη Δευτέρα 15/3/2004 έως και Δευτέρα 29/3/2004 (2 εβδομάδες) με σειρά προτεραιότητας, μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας, είναι:

”Diamond EuroDollar Ανόδου V”

Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση σε Ευρώ της οποίας η τελική απόδοση είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη της ισοτιμίας EUR/USD. Συγκεκριμένα ο επενδυτής λαμβάνει ως απόδοση 4,10% (ετησιοποιημένο), εφ όσον η ισοτιμία αναφοράς EUR/USD της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι, στη λήξη της Προθεσμιακής κατάθεσης, υψηλότερη από αυτή της ημερομηνίας έναρξης και δεν έχει υπερβεί οποιαδήποτε ημέρα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης το ανώτατο όριο (το 110% της αρχικής ισοτιμίας).

Σε περίπτωση που η ισοτιμία υπερβεί το ανώτατο όριο και ανεξάρτητα από την τελική τιμή της, ο επενδυτής θα λάβει ετησιοποιημένη απόδοση 1,65%.

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου και στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις για την παροχή απόδοσης, ο επενδυτής λαμβάνει το αρχικό του κεφάλαιο.

”Diamond EuroDollar Καθόδου V”

Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση σε Ευρώ της οποίας η τελική απόδοση είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη της ισοτιμίας EUR/USD. Συγκεκριμένα ο επενδυτής λαμβάνει ως απόδοση 3,80% (ετησιοποιημένο), εφ όσον η ισοτιμία αναφοράς EUR/USD της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι, στη λήξη της Προθεσμιακής κατάθεσης, μικρότερη από αυτή της ημερομηνίας έναρξης και δεν έχει υπερβεί οποιαδήποτε ημέρα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης το κατώτατο όριο (το 90% της αρχικής ισοτιμίας).

Σε περίπτωση που η ισοτιμία υποχωρήσει κάτω από το κατώτατο όριο και ανεξάρτητα από την τελική τιμή της, ο επενδυτής θα λάβει ετησιοποιημένη απόδοση 1,65%.

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου και στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις για την παροχή απόδοσης, ο επενδυτής λαμβάνει το αρχικό του κεφάλαιο.

Η διάρκεια της κατάθεσης των δυο προϊόντων είναι 6 μήνες, με έναρξη την 30/3/2004 και λήξη την 30/9/2004 και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 10.000 ευρώ.

Το σύνολο των τόκων, εφόσον προκύψουν, καταβάλλεται στη λήξη της κατάθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v