Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέα σειρά προϊόντων ”κεφάλαιο plus”

Τη διάθεση μίας νέας σειράς των καταθετικών - επενδυτικών προϊόντων ”κεφάλαιο plus”, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη.

Εθνική: Νέα σειρά προϊόντων  ”κεφάλαιο plus”
Τη διάθεση μίας νέας σειράς των καταθετικών - επενδυτικών προϊόντων ”κεφάλαιο plus”, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα τρία νέα προϊόντα της σειράς αυτής προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας από 18 μέχρι και 25 Φεβρουαρίου 2004.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

* ”ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS EUR/USD RANGE (ΙΙI)”

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου Η.Π.Α.

Το προϊόν έχει διάρκεια 3 μήνες, με έναρξη την 26/2/2004 και λήξη την 26/5/2004.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη) 4,50%, αν καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15.30 ώρα Ελλάδος) διατηρηθεί εντός εύρους διακύμανσης από –4,50% μέχρι +4,50% σε σχέση με την αντίστοιχη ισοτιμία κατά την έναρξη του προϊόντος (των ορίων συμπεριλαμβανομένων).

* ”ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS FTSE UP (VII)”

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 6 μήνες, με έναρξη την 26/2/2004 και λήξη την 26/8/2004.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη) 4%, αν η τιμή κλεισίματος του δείκτη FTSE/ASE-20 την 25/8/2004 είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τιμή της ημερομηνίας έναρξης κατά 4% τουλάχιστον.

* ”ΚΕΦΑΛΑΙΟPLUS ΧΡΥΣΗ ΑΝΟΔΟΣ

Πρόκειται για επένδυση σε ευρώ με απόδοση συνδεδεμένη με την τιμή του χρυσού (δολάρια / ουγγιά).

Το προϊόν έχει διάρκεια 2 μήνες, με έναρξη την 26/2/2004 και λήξη την 26/4/2004.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη) 4%, αν η τιμή fixing του χρυσού σε δολάρια Η.Π.Α. (όπως ανακοινώνεται μέσω του Reuters στις 12.30 ώρα Ελλάδος) την 23/4/2004 είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τιμή της ημερομηνίας έναρξης κατά 3% τουλάχιστον.

Σημειώνεται ότι οι δύο εκδόσεις προϊόντων ”Κεφάλαιο Plus” που έληξαν κατά τον τρέχοντα μήνα, απέφεραν στους επενδυτές ικανοποιητικές αποδόσεις.

Ειδικότερα, η ετησιοποιημένη απόδοση του προϊόντος ”EUR/USD STEP UP (III)” ανήλθε στο 5,30%, ενώ του ”EUR/USD Μηνιαία Άνοδος” ήταν 3,41%.

Το ”Κεφάλαιο Plus EUR/USD STEP UP (III)”, με έναρξη την 3/10/2003 και λήξη την 9/2/2004, είχε συνδεθεί με την πορεία της ισοτιμίας EUR/USD και παρείχε 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου.

Προϋπόθεση για την επίτευξη της αυξημένης απόδοσης ήταν η άνοδος της ισοτιμίας στο τέλος της διάρκειας του προϊόντος κατά 5% τουλάχιστον, έναντι της αντίστοιχης ισοτιμίας στην έναρξη του προϊόντος.

Το ”Κεφάλαιο Plus EUR/USD Μηνιαία Άνοδος”, με έναρξη την 17/2/2003 και λήξη την 13/2/2004, παρείχε, επίσης, 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου, ενώ η απόδοσή του ήταν συνδεδεμένη με τη θετική μεταβολή της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου στη βάση μηνιαίων μετρήσεων.

Τέλος, οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, με τα εν λόγω προϊόντα ”Κεφάλαιο Plus” συνδυάστηκαν άριστα η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ευέλικτες και αποδοτικές επενδυτικές στρατηγικές, συνδυασμένες με την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v